’Vort våben hedder bøn’

Mange af Ukraines evangeliske kristne har stadig travlt med at forkynde evangeliet under krigen.

Der er mange kristne i Ukraine, og de taler frimodigt om troen midt under urolighederne.

– Saml de vigtigste ting og gå i beskyttelsesrummet i tide. Men lad ikke frygten styre. Lad os tro på Herren og ikke gå i panik, lød opfordringen fra et præsteseminarium i Kiev dagen efter invasionen.

Ukraines kristne opfordrer hele verden til at bede med ordene, fordi bøn er ”vort våben,” skriver Christian Headlines.

’Frygt ikke!’

”Husk på, hvor mange gange Gud i sit ord siger: Frygt ikke,” skrev Kiev Theological Seminary på Facebook. Skolen har samtidig opfordret de studerende til at hjælpe deres naboer med at pakke og skaffe et forråd af mad og andre fornødenheder i tide.
Præsteseminariets hilsen indeholdt også teksten fra Es. 41,10: ”Vær ikke bange, for jeg er med dig. Tab ikke modet, for jeg er din Gud. Med min retfærdige hånd vil jeg styrke, hjælpe og beskytte dig.”

Kiev-seminariet opfordrer til bøn for: Ukraine, Ukraines hær og at ”fjenden må stoppe sine forbrydelser og blive besejret, så kirken i Ukraine igen kan tjene samfundet”.

Våbnet

Mens de fordømmer det russiske angreb, fastslår Ukraines kristne, at de vil stå fast og være lys i verden uanset krigen. Valery Antonyuk, der er leder af Ukraines Baptist Union, citerede Salme 23 i en videohilsen. Samtidig opfordrede han folk i hele verden til at bede med ordene om, at bøn er ”vort våben i krigstid”.

Kristen radio fortsætter

New Life Christian Radio, som har kontorer i kystbyen Odessa, har stadig nogle få medarbejdere på arbejde til trods for de russiske soldater i området. Medarbejderne vil blive på posten, indtil de bliver tvunget væk, hedder det på radioens hjemmeside.

New Life Christian Radio, som sender kristne programmer til hele Ukraine og også ind i Rusland, er tilgængelig på FM, på satellit og via internettet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”New Life Radio vil udsende budskabet om Kristus og hans evangelium i forvisning om, at folk i Rusland og Ukraine har brug for at kende vores Frelser, som har fuld kontrol med begivenhederne i verden,” fastslog NLCR.

Også Open Doors melder, at Ukraines kristne, som ikke har glemt forfølgelsen under Sovjetunionen indtil 1991, er fast besluttede på at dele evangeliet med andre. Ukraine er ”et af de mest kristne lande i Europa”, skriver CH og henviser til, at 78 % af befolkningen identificerer sig med Ukraines ortodokse kirke, 10 % er romersk-katolske, mens to procent er evangeliske kristne.