’Måske er det her Gog-Magog-krigen – men Gud styrer’

I en YouTube-video taler pastor Greg Laurie om konflikten mellem Rusland og Ukraine i lyset af Ezekiels Bog kap. 38. Foto: Christian Headlines

Ruslands krig mod Ukraine kan være opfyldelsen af en bibelsk profeti om de sidste tider, mener seniorpastor Greg Laurie fra Harvest Christian Fellowship i Californien.

Samtidig understreger Greg Laurie, at kristne kan finde trøst i visheden om, at Gud har kontrol over det, der sker, skriver Christian Headlines.

Tidens tegn

Greg Lauries udtalelser om krigen fremgår af en video, som han lagde ud på sociale medier. Her udtaler seniorpræsten:

”Jeg tror, vi lever i de sidste tider. Jeg tror, at Kristus kan komme tilbage når som helst. Der er nogle tegn i tiden, som Bibelen opfordrer os til at holde øje med. Jesus sammenlignede det med en kvindes veer op til en fødsel – tanken er, at de kommer tiere og tiere, jo tættere man er på fødslen. Og når vi ser flere tegn, og der sker flere ting, vil de minde os om, at Kristus er ved at vende tilbage.”

Præsten henviste til Matt. 24, hvor Jesus nævner tegn på ”tidernes ende”. Og her passer krigen i Ukraine sammen med pandemien tilsyneladende med det, Jesus talte om.

”Hvad var det, Jesus sagde? I de sidste dage vil der være krige og rygter om krig. Så det handler om krig i en skala, som vi ikke har set meget længe… Der tales også om trængsler, der rammer folk rundt omkring os i de sidste tider. Og hvis coronavirus ikke er en trængsel, ved jeg ikke, hvad det er – det er en global trængsel.
Og jeg vil tilføje, at Bibelen advarer os mod en verdenshersker, der vil træde frem og undertrykke og forføre folk – men som ultimativt vil afsløre sit rette jeg. Han kaldes Antikrist. Jeg tror, at meget af denne regerings bedrag, hvor de undertvinger deres folk, er et tegn på det, der senere skal komme, når Antikrist træder frem på scenen.”

Gog og Magog i Ez. 38

Greg Laurie forklarede, at han finder en reference til Rusland i Ezekiel 38, hvor der tales om Gog og Magog.

”Mange bibelforskere tror, at Ezekiel 38 handler om, at Magog angriber Israel, at det er det moderne Rusland … Det er jeg faktisk enig med dem i. Men der står i Ezekiel, at det jødiske folk vil blive spredt og samlet i deres land igen.
Vi ved, at jøder fra hele verden begyndte at vende tilbage til deres land under Anden Verdenskrig og efter Holocaust. Og Israel blev officielt et land den 14. maj 1948. Så den del af profetien er blevet opfyldt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Men Bibelen taler også om et fjernt land nord for Israel, som vil marchere imod Israel. Der tales om Gog og Magog. Hvis man ser på et kort, vil man se, at det er det geografiske område, hvor Rusland ligger.
Ukraine plejede at være en del af det russiske imperium, men de brød ud i 1991. Skal de nu være en del af Rusland igen? Måske. Men når jeg ser Ruslands aggression – eller Magogs, om man vil – så minder det os om, hvad vi vil komme til at se, når Magog angriber Israel.”

Kristne kan se opad

For kristne er der dog stor trøst at hente i Bibelens profetier, fastslår Laurie i videoen:

”Bibelske profetier bliver opfyldt i vores levetid. Det tyder på, at vi vil se flere ting ske, tættere og tættere rent tidsmæssigt, som Bibelen forudsagde det. Så hvad skal vi gøre? Vi skal se op, og vi skal huske på, at Gud har kontrollen. Og når vi læser den sidste side af Bibelen – den sidste side af Åbenbaringsbogen – kan vi se, at vi vinder til sidst.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Greg Laurie slutter med at opfordre kristne til at bede for Ukraine.

”De står midt i svære lidelser netop nu. Bed for dem. Bed om, at Gud giver vores ledere visdom til at træffe meget vigtige afgørelser de kommende dage.”

LÆS OGSÅ: Er Putin Gog…?