Er Putin Gog…?

Af Henri Nissen. Ansvarshavende redaktør.

Nogle af os begynder at tænke i bibelske perspektiver, når det mægtige Rusland angriber nabolandet Ukraine, og præsident Putin indirekte truer med at bruge atomvåben, hvis andre blander sig.

Som jeg skrev om i en artikel den 13. juni 2021, så kunne profeten Ezekiels profeti i Gamle Testamente (kap. 38) om Gog fra Magog passe påfaldende på Putin og en række muslimske lande. Og efter Putins overfald og hans retorik er profetien ikke blevet mindre aktuel og interessant.

Kort fortalt handler en profeti i Ezekiels bog 38 om, at ”fyrsten over Meshek og Tubal” prins Gog fra folkestammen Magog sætter sig i spidsen for et mægtigt angreb imod Israel. Med sig har han ”tropper fra Persien, Kush, Libyen, Gomer og Armenien og folk fra mange andre lande, alle fuldt bevæbnede.” (Hverdagsdansk oversæt.)

Artiklen i Udfordringen den 13. juni 2021.

I artiklen har jeg forsøgt at afkode, hvilke lande der kunne være tale om. Man skal nemlig huske, at de fleste folkeslag er vandret til nye områder i historiens løb. Andre folk er rykket ind. Jeg kom frem til, at hvis Magog-krigen skulle ske i vores tid, så ville det være Putin og Rusland i spidsen for de islamistiske lande Iran, Sudan, Libyen og Tyrkiet.

Det ville ikke være svært at få dem med på en stor krig mod Israel. Og efter at hele den vestlige verden nu har fordømt Putin med grove ord og slet ikke har vist forståelse for Rusland, så er Putin jo nødt til at finde forbundsfæller i Kina og den muslimske verden…
Så det ville være meget oplagt, at Ezekiels profeti gik i opfyldelse i løbet af den nærmeste fremtid.

Nu eller om tusind år?

Men hvis man så læser forudsigelserne i Johs. Åbenbaring 20, så ser det ud til, at Gog-krigen først kommer efter Tusindårsriget, hvor Satan er bundet og de troende regerer sammen med Jesus. Efter disse tusinde harmoniske år, slippes Satan løs en kort tid, hvor han forfører folkeslagene og ”især Gog og Magog” til at føre krig imod Israel.

Vi ser altså ud til at være tusind år for tidligt på den!

Med mindre de enkelte dele af profetierne ikke skal læses i kronologisk rækkefølge. Eller hvis de tusinde år var den kristne tidsalder (ca. 400-1400), hvor det meste af verden blev nået med evangeliet, og hvor en stor del af verden faktisk blev regeret af troende kristne konger m.m. Trods menneskelig synd var det en tidsalder med fremskridt og stigende retfærdighed og barmhjertighed i samfundet.
Modsat føles det, som om Satan netop i vores tid er sluppet løs! Det er dog ”kun for en kort tid”. I så fald kunne Gog-Magog krigen komme snart.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men så er det godt at vide, at Ezekiels profeti ender med, at Gud griber ind med et stort jordskælv og smadrer fjendens hær med sygdom, oversvømmelse og død. ”Hele verden skal se det og erkende, at jeg er Herren.” (Ez.38,23)

Det blev også profeteret for 2500 år siden, at jøderne skulle få deres gamle hjemland igen efter adspredelsen – og det skete i 1948…!

Da de fleste af de ca. 500 profetier i Bibelen allerede ER gået i opfyldelse, gør vi klogt i at studere Bibelen netop nu. Det er måske nu, det sker!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Læs også: ’Måske er det her Gog-Magog-krigen – men Gud styrer’