Fyn faster og fester i 40 dage før påske

Fastepakken fra Fyns Stift indeholder både andagter, bønner – og opskrifter med bønneretter til kødløse dage.

Fyens Stift sætter fokus på fasten i 40 dage fra askeonsdag den 2. marts og frem til den store fest – påsken. Der er både samtalekort, andagter, videohilsener m.m. på Fyensstift.dk. hvor man naturligvis også kan læse om kirkelige arrangementer.

– Når vi hører ordet faste, er der nok mange, der tænker ramadan – eller slankekur. Vi markerer den sådan set også hvert eneste år i kirken, når vi holder gudstjeneste fastelavnssøndag, men fordi den ikke har nogen særlig forankring i den folkelige bevidsthed, er den gledet lidt i baggrunden. Det vil vi gerne råde bod på med projekt ”Fyn faster og fester”, fortæller Hanne Uhre Hansen, teolog og religionspædagogisk konsulent i Fyens Stift.

Religionspædagogisk konsulent Hanne Uhre Hansen holder en kort videoandagt hver dag i fastetiden.

Til eftertanke og samtale

Samtalekortene har blandt andet spørgsmål som ”Hvornår er man god nok?”, ”Hvem er vigtig for dig – og hvorfor?” og ”Er det vigtigt at kunne tilgive sig selv og andre?” De kan bruges til at sætte gang i samtalen med dine kolleger, din familie eller dine venner.

Visionen er at skabe rum for eftertanke og refleksion. Hvad enten man går til andagt, lytter til en videohilsen eller tager fat i samtalekortene, handler det om at tænke over, hvad der er det vigtigste i vores liv. Hvad det vil sige at være menneske.

I fastetiden er der andagter hver eneste hverdag i én af bykirkerne i Odense, og der er lavet videohilsener, som man kan se på projektets hjemmeside fyensstift.dk/fyn-faster-og-fester, hvor man også kan hente samtalekortene. På hjemmesiden er der også opskrifter til god mad i fastetiden.

Det hele kulminerer med et stort kaffebord påskemorgen.

Påskefesten

Påskedag, søndag d. 17. april, fejrer stiftet påskefest med morgenkaffe, rundstykker og fælles morgensang kl. 9.00 ved Odense Domkirke.

– Vi begynder med kaffe og rundstykker, og derefter er der morgensang ved biskop Tine Lindhardt, hvorefter man går videre ud til højmesse og påskefejring i en af Odenses kirker, skriver fyensstift.dk.


Artiklen fortsætter efter annoncen: