Åben workshop om ’Frimodig tro’

Odder Frimenighed vil lære flere at tale frimodigt med andre om troen.

Folks spørgsmål om tro har inspireret Matthias S. Dommert og Mette Bech fra Odder Frimenighed til at lære mere om frimodig formidling.

– Jeg kunne godt tænke mig at være lidt mindre akavet, når jeg snakkede om min tro med andre, siger Matthias Solsø Dommert. Han har taget initiativ til en workshop om Frimodig tro i Odder Frimenighed den 11. -12. marts med Michael Bobjerg som underviser.

Matthias, der er medansvarlig for denne type arrangementer i menigheden, fortæller om baggrunden:

– Jeg kunne godt tænke mig at være lidt mindre akavet, når jeg snakkede om min tro med andre. I mit professionelle liv havde jeg fået nogle gode kommunikationsredskaber i rygsækken, som sjældent bliver brugt i kristne sammenhænge eller i samtaler med naboer og arbejdskollegaer. Jeg havde en ide om, at vi ikke udnyttede alle de muligheder, der var, fortæller Matthias.

Inspiration fra Alpha-aften

Det at snakke med folk uden for kirken, var ellers ikke noget, han gjorde ret meget. Lige indtil han selv var med til at holde nogle Alpha-kurser.

– På en Alpha-aften får jeg mange gange nogle gode spørgsmål og er begyndt at respondere på det. Jeg gør mig tanker om, hvad jeg vil svare. Det kan man lære ved at være i dialog med nogle, som ikke er kristne. Det tager det akavede væk og smitter af på den måde, jeg sidder på i kantinen i Lego i Billund, siger Matthias.

For at søge inspiration søgte han en dag på ordene ”frimodighed”, ”tro” og ”podcast” – og fandt Michael Bobjergs podcast ”Frimodigtro”. Her fortæller Michael Bobjerg ud fra sin bog ”Sendt ud sammen” om sin egen rejse og deler ups and downs om at fortælle andre om Jesus. Tanken om en workshop om frimodighed fik næring, og Matthias delte ideen med en fra frimenigheden.

– Hvorfor skal vi nu det? svarede Mette Bech. Men kort efter var hun til en fest, hvor hun netop fik spørgsmål til sin tro og den kirke, hun kommer i – og oplevede at mangle ord, når hun skulle svare. Pludselig kunne hun se formålet med at lave denne workshop, og hun blev virkelig begejstret for ideen. Nu vil arrangøren fra Odder gerne invitere kristne fra andre menigheder og kirker til at være med til workshoppen, der foregår i Café R5 i Odder.

Hvordan går det med din frimodighed?

– Jeg har en forventning om, at jeg bagefter er på en ny rejse sammen med flere i vores kirke. Vi har brug for hinanden. Det er jo derfor, at Jesus sendte disciplene ud to og to. Jeg håber også, at det bliver en livsstil, der smitter af, så man kan spørge hinanden under kirkekaffen: Hvordan går det med din frimodighed? Er du kommet videre i forhold til dine kolleger eller naboer? slutter Matthias Solsø Dommert.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Odder Frimenighed har gang i mange spændende ting og søger netop nu en deltidspræst.