’Englesang’ hitter på YouTube

De to efterskolelærere Daniel og Therese Eichenwald har succes med deres videoer med kendte kriste børnesange.

Englesangs videoer er fyldt med sang og musik, farver, dans og fagter.

Vi kender alle til en god godnatsang. Om det så er den sang, ens forældre har lullet én i søvn til, da man selv var barn, eller den, man nu synger for børnene derhjemme, når de skal i seng.

Ofte er det nogle helt særlige sange, der er gået i arv fra generation til generation, og det kan derfor være svært at opdrive dem på Spotify eller Youtube. Netop dét har Englesang nu gjort noget ved. Bag Englesang står det musikalske par Daniel og Therese Eichenwald på 28 år, som har haft stor succes med at uploade kendte børnesange til YouTube. Sangene stammer fra deres egen tid i børnekirke, og for at gøre dem aktuelle for nutidens børn har Englesang krydret dem med nye arrangementer, et højere tempo og farverige animationer.

Daniel og Therese har indspillet kendte kristne børnesange i nye arrangementer. Deres videoer har hittet på YouTube og findes nu også på diverse streamingplatforme, bl.a. Spotify, TikTok og Apple Music.

Klassikere til den digitale tidsalder

Englesang tog form under coronanedlukningen, hvor de to efterskolelærere begyndte at lege med idéen om at bringe de gamle klassikere ind i den digitale tidsalder:

”Vi passede nogle af vores venners småbørn, og der sad vi og sang nogle af de her sange for dem. Forældrene kendte ikke til dem, men de ville gerne spille dem igen for deres børn, og så tænkte vi, at der var et marked for at uploade sangene til YouTube”, fortæller parret.

Efterfølgende lånte de medierummet på efterskolen og fik hurtigt indspillet deres første video. Siden Englesang oprettede deres YouTube-kanal for over et år siden, er interessen kun blevet større, og flere af deres videoer har nu mange tusinde afspilninger:

”I starten gjorde vi det bedste med det, vi nu havde til rådighed, og på trods af, at vi ikke er YouTubere, så har det været vildt at opleve den respons, vi har fået.”

Relevante for alle

Selvom det tekstlige univers udspringer af Biblen, mener Englesang selv, at sangene er relevante for alle. Teksterne kredser om nogle universelle tematikker, som alle børnefamilier kan være med på:

”Det handler mest af alt om, at vi gerne vil fortælle børn, at de har værdi. Den religiøse side er selvfølgelig med, men tematikkerne er universelle. Det er positive budskaber, hvor vi fortæller børn, at de er gode nok, som de er”, siger Daniel og Therese.
Når først sangene bliver afspillet, vil mange da også opleve, at de kender til dem i forvejen:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Ligesom os selv, så har mange danskere fået sangene med gennem deres arv.”

Efter den store succes på YouTube gik Englesang den 18. marts live med sangene på diverse streamingtjenester i samarbejde med Universal Music Denmark. ”Vi håber, at streaming-universet også kan række ud til de lidt ældre børn, fordi man er fri for animationerne, men også generelt til steder, der ikke har meget med kirken at gøre, slutter det musikalske lærerpar.