Irak: Kirke ødelagt af IS for 8 år siden genåbnet i påsken

I år kunne menigheden igen fejre påske i St. Kyriakos’ kaldæisk-katolske kirke i Batnaya. Foto: Aid to the Church in Need

Påsken i år blev en helt særlig fest for menigheden i St. Kyriakos’ kaldæisk-katolske kirke i Batnaya, som for første gang holdt gudstjeneste i kirken, efter at den var blevet ødelagt og vandaliseret af Islamisk Stat.

IS-militserne havde dengang i 2014 halshugget statuer, smadret alteret og brugt ikonerne som skydeskiver. I et tilstødende kapel havde IS skrevet anti-kristen graffiti på væggene, skriver Christian Today.

En af teksterne lød: ”I … slaver af korset, vi vil dræbe jer alle…I urene folk, I hører ikke til her”. Ifølge ngo’en Aid to the Church in Need, som har støttet menigheden, var kirken bogstaveligt talt jævnet med jorden, da IS blev fordrevet fra byen. Batnaya var også den mest ødelagte af omkring et dusin kristne byer og landsbyer på Nineve-sletten.

Sådan så der ud i St Kyriakos’s Church i december 2016, kort efter fordrivelsen af IS. Foto: Aid to the Church in Need

Over 500 deltog i vågenatten påskelørdag for at fejre Jesu opstandelse. Renoveringen af kirken forventes dog først at være helt afsluttet i juli i år.