KIT vil hjælpe ukrainere

Ruben Holmgreen Falk er daglig leder af KIT – Kirkernes Integrationstjeneste.

Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT) vil gerne hjælpe alle kirker i Danmark med at skabe mødesteder, hvor ukrainske flygtninge kan finde håb, trøst og fred i en svær tid, og hvor der er aktiviteter der er målrette dette.

Efter Ruslands invasion af Ukraine står Danmark og Europa overfor den største flygtningekrise siden anden verdenskrig. Der er på nuværende tidspunkt rejst ca. 25.000 ukrainske flygtninge ind i Danmark, og flere er på vej, fortæller Ruben Holmgreen Falk, som er daglig leder af KIT.

I 2015 fik Danmark en stor integrationsopgave, der dengang udfordrede integrationsindsatsen i hele Danmark, da der kom ca. 23.500 syriske flygtninge til landet. Mange af disse syriske flygtninge har, i samarbejde med lokale kirker rundt om i Danmark, fået hjælp af KITs mødesteder.

Flere ukrainske flygtninge

– UNHCR (FN’s flygtningeorganisation) og vores egen Udlændinge og Integrationsminister, forventer, at der denne gang vil komme på den anden side af 100.000 ukrainske flygtninge til Danmark. Det er mere end 4 gange så mange, som der kom i 2015, og det kommer til at kræve noget af os alle sammen.

Kirken må tage ansvar

I det kirkelige Danmark er vi nødt til at tage opgaven på os, og gøre en forskel for alle disse flygtninge. Vi er nødt til, igennem næstekærlighedsbuddet, at tilbyde dem husly, mad, tøj og øvrige fornødenheder.

Men meget mere end det: vi er nødt til at vise dem håbet, freden, sjælesorgen og den trøst, der findes i det kærligheds-evangelium, som kirken og Jesus står for. Dette kan gøres ved at tilbyde mødesteder og aktiviteter i og ud fra kirkerne, der tilbyder de ukrainske flygtninge rum, hvor de kan danne relationer, finde fred, finde nogen at snakke med og finde trøst og håb i en meget svær tid, forklarer Ruben H. Falk.

Støt KIT

Opgaven er både stor og overvældende – derfor har KIT brug for hjælp. KIT har ikke selv de økonomiske resurser der skal til for at støtte, rådgive og koordinere den indsats der skal udføres for de ukrainske flygtninge. Derfor beder de de kristne i Danmark om støtte, så de kan mobilisere, koordinere og understøtte den indsats der er behov for at kirkerne påtager sig.

Se også KIT’s hjemmeside www.kit-danmark.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: