Konfirmander var på besøg i Christianias specielle kirke

Konfirmanderne ses her sammen med præsten John foran Christianias specielle kirke.

Overraskende, spændende og tankevækkende

Det er nogle af de ord, Vestermarkskirkens seje 7 konfirmander sætter på deres tur til København den 11.-15. februar -22.
Konfirmanderne var bl.a. med til at bage kage og vaske op i Café Paraplyen på Frederiksberg (KFUM’s Sociale Arbejde); gå tur med en forhenværende hjemløs; deltage i gudstjenesten i Hillsong; deltage i 2 LEGO byggeevents, dele mad ud til hjemløse – OG være til gudstjeneste i kirken på Christiania!

Konfirmanderne hjalp med at lave mad til kirkens menighed og til grønlænderne.

Konfirmanderne fik virkelig prøvet at tjene og hjælpe på mange forskellige måder, og de var meget tjenstvillige. De bagte kager, samlede skrald, snittede grønsager, byggede med Lego, forberedte bibelvers, som skulle bruges på byggeevents, stod̊ for en leg, delte mad ud. Det var virkelig en fornøjelse og fantastisk at opleve deres villighed til at hjælpe til, og der blev lagt mærke til det.

Det, som virkelig var både overraskende og tankevækkende for konfirmanderne, var mødet med en forhenværende hjemløs mand, som hed Steen, samt at dele mad ud til de hjemløse. At høre Steens historie samtidig med, at de gik rundt i København i to timer, hvor temperaturen var omkring frysepunktet, satte sine aftryk i deres tanker og hjerter – og lærte dem utrolig meget om, hvordan livet som hjemløs er.

”Vi kender ikke altid hele historien om, hvorfor de er hjemløse, så man skal være forsigtig med at dømme dem på forhånd,” som en af konfirmanderne var kommet til at tænke på efter turen.

Søndag var en kontrastfyldt dag med gudstjeneste om formiddagen i Hillsongkirken på Frederiksberg. Og om eftermiddagen på Christiania, hvor de skulle mødes med John Andersen, som er præst i Christianiakirken. Han fortalte om Christianias historie, og hvordan kirken blev en realitet, samt de kampe og konflikter, han havde stået i.

Konfirmanderne lavede mad til hele menigheden i et interimistisk køkken og delte bagefter gratis mad ud i det grønlandske hus på Christiania.