Lektor Hørning Jensen 50 år

Lektor i Ny Testamente på Menighedsfakultetet i Aarhus, cand.theol. og ph.d. Morten Hørning Jensen, fyldte 50 år den 6. april.

Morten Hørning har siden 2009 undervist de bachelorstuderende på MF. Siden 2020 har han desuden været ansat som førsteamanuensis ved MF’s norske samarbejdspartner, Fjellhaug International University College, og siden 2013 været ansat som professor II ved MF Vitenskapelig Høyskole, Oslo.

Morten Hørning Jensen trives med at undervise, ikke mindst når undervisningen foregår i Det Hellige Land på ekskursioner til Israel. I Israel kan Morten på en nærværende måde øse af sin historiske viden om Jesu samtid og trække på sine omfattende erfaringer med arkæologiske udgravninger.

Morten Hørning har skrevet flere bøger og mange faglige artikler, og har i ti år været fast klummeskribent på Kristeligt Dagblad om arkæologiske nyheder. For tiden forsker han i, hvad evangeliet ifølge Markusevangeliet helt præcist er: nemlig et vigtigt glædesbudskab af stor betydning.

Morten gift med Jeanette Tang Jensen, og de har fire børn. Han er meget optaget af cykling og har deltaget i flere cykelløb i Danmark. Ved MF’s sponsorløb (til fordel for stipendier til de studerende, der ikke modtager SU) i 2021, kørte han en hel time på Aarhus Cyklebane med en gennemsnitsfart på 40 km/t og indkasserede dermed 50.000 kr. til stipendiepuljen.