Gert Grube fylder 80 år

Den 10. april kan billedkunstneren Gert Grube fejre sin 80 års-fødselsdag.

Gert Grube har været lærer i 36 år. Ved siden af sin lærergerning har han skabt en række kunstværker over bibelske personer og emner. Gert voksede op i et positivt missionsk hjem i Gråsten, og troen har altid betydet meget for ham hele livet.

– Undervejs har Gud på forunderlig vis åbnet flere døre for mig. I 1983 fik jeg ved venners hjælp bygget en pavillion ved vort hus. Senere blev det til to pavillioner. Stedet fik navnet Bibelland. Her udstillede jeg mine skulpturer og malerier af inviterede kunstnere. I 2011 fik jeg ved Indre Missions hjælp etableret mig i et tidligere Menighedshus i Brejning, som nu går under navnet ”Galleri Bibelland”, fortalte Gert Grube, da han fyldte 75 år.

Gert Grube viser ofte gæster rundt på Galleri Bibelland, og han har også udgivet en række hæfter og mindre bøger gennem forlaget Etnos, bl.a. ”Dit husapotek” og bønnebogen ”Stille for Gud”.

Forlaget Lohse har udgivet andagtsbogen ”Slip glæden løs” og bogen ”Skagenrosen og andre fortællinger”. Den poetiske lærer har ofte en bibelvers-hilsen til de mennesker, han møder. Og gennem ca. 15 år udgav han en daglig andagt på Dagens-ord-andagt.dk. Den fortsættes nu af webmasteren.