Vinder af Omsorgspris fik corona

Heidi Michaela Frandsen er den første SOSU-hjælper, der modtager Omsorgsprisen fra DKS.

Den 7. april kårede Dansk Kristelig Sygeplejeforening vinderen af Omsorgspris 2022 under en sygeplejekonference på Diakonhøjskolen i Aarhus. Vinderen, Heidi Michaela Frandsen, var dog desværre forhindret i at deltage på grund af sygdom.

Heidi Michaela Frandsen er social- og sundhedshjælper og arbejder på Gildhøjhjemmet på en skærmet enhed for demente i Brøndby. Det er første gang, at prisen går til en SOSU-hjælper.

Engageret rollemodel

Det er 6. gang, at DKS uddeler Omsorgsprisen, som kan gives til en sygeplejerske, en SOSU-assistent eller en SOSU-hjælper.
Vinderen skal udmærke sig som rollemodel, hvad angår høj faglighed, medmenneskelighed og nærvær. Personen nomineres af sine kolleger, og vinderen vælges blandt de nominerede af en dommerkomite.

Der var i år 14 nominerede til prisen. I valget af Heidi har komiteen især lagt vægt på, at hun planlægger og prioriterer nærvær med beboerne, hvilket er en vigtig kvalitet i en tid, hvor dette ofte nedprioriteres pga. tidsmangel. Om vinderen hedder det blandt andet:

”Heidi finder aktiviteter, som giver den enkelte gode stimuli. Hun er reflekterende ift. beboernes velbefindende og kommer med forslag til, hvordan livskvaliteten kan øges. Heidi har også øje for kollegaers interaktion med beboerne, og ved behov formår hun at hjælpe på sin rolige måde. Heidi har overblik over plejetyngden og ser, om fordeling af arbejdet er rimelig. Altid er hun fleksibel og omsorgsfuld. Heidi er en, man kan støtte sig til,” siger kollegaer i afdelingen, som samstemmende står bag indstillingen.”

Kirsti Kjeldsen, som var med til at vælge vinderen, siger: ”Jeg er så begejstret over, at vi har fundet en af perlerne blandt social- og sundhedshjælperne og glæder mig så meget til at fejre hende!” Fejringen kom dog til at foregå online, da hovedpersonen havde corona.

Omsorgsprisen består af 2.000 kr., en buket, et diplom, en glasstatuette og gratis deltagelse i foreningens sygeplejekonference på Diakonhøjskolen i Aarhus.