Hillerød: Temadag om litteratur og kristendom på LMH

Johannes Baun. Foto: Bibelselskabet

Den 7. maj 2022 holder Luthersk Missions Højskole i samarbejde med Kristeligt Forbund for Studerende en temadag om Bibelen og litteraturen på Ansgarvej 2, 3400 Hillerød.

Ligesom før corona-årene vil det være Johannes Baun, som åbner temadagen, denne gang med foredraget ”Bibelens bedste romanfigurer”. Han var tidligere litteraturredaktør på Weekendavisen, men er nu generalsekretær i Det Danske Bibelselskab. Om foredraget siger han:

”Nogle gange siger man om virkeligheden, at den overgår fantasien. Sådan er det også, når man læser Bibelen. Karaktererne, kompleksiteten, dybden i både fald og indsigt – dén gryderet har simret længe og smager utroligt. Og så er den sand. Men hvad sker der, når man digter videre?”

Merete Bandak, 2019. Foto: Ditte Olsen

Afslutningsforedraget bliver ved lektor Merete Bandak fra Lolland-Falster, som med udgangspunkt i den verdensberømte kritiker Northrop Fryes hovedværk ’Bibelen og litteraturen’ giver eksempler på forskellige typer af bibelaftryk hos udvalgte skønlitterære forfattere.

Ind imellem de to store foredrag er der mindre oplæg og seminarer af både studerende og uddannede litterater, som blandt andet tager livtag med Dante, Dumas og Doktor Faustus. Der bliver også tid til at lære et par nye højskolesange. Der kræves tilmelding til temadagen senest den 1. maj. Det koster 250 kroner for hele dagen inklusiv forplejning. Dog er det gratis for studerende og andre unge under uddannelse.

Hele programmet kan ses på: https://lmh.dk/litteraturdag2022/
Yderligere oplysninger kan fås hos forstander Henrik Nymann Eriksen hne@lmh.dk