BDM fejrede 100 års mission i Tanzania

Brødremenighedens Danske Mission rækker ud til hele mennesket gennem sundhed, uddannelse og forkyndelse. Det lykkedes også i 2021, hvor arbejdet voksede især i Afrika.

Der var omkring 80 til missionsfesten med Brødremenighedens Danske Mission i Christiansfeld den 22. maj.

Efter 100 års virke fortsætter Brødremenighedens Danske Mission (BDM) at formidle evangeliet i ord og handling. Det sker både i Tanzania, DR Congo, Rwanda, Burundi, Albanien og på Vestbredden i De palæstinensiske selvstyreområder.

Ved organisationens missionsfest i Christiansfeld søndag den 22. maj 2022 blev partnerskabet med Brødrekirken i Vest-Tanzania markeret. BDM’s formand Jørgen Bøytler fortalte, at 139 danske missionærer var udsendt før 1922, men over 200 de sidste 100 år. Han fortalte, at Brødrekirken i Tanzania er i vækst, især ledelsesmæssigt og uddannelsesmæssigt.

Ved missionsfesten deltog gæster fra Brødrekirken i Tanzania. Fra venstre ses næstformanden, BDMs generalsekretær Arngeir Langås, formanden og et bestyrelsesmedlem.

Fem gæster fra Tanzania

Missionsfestens deltagere oplevede den direkte frugt af 100 års missionsarbejde i landet. Til stede var nemlig fem repræsentanter fra Brødrekirkens ledelse. Kirkens formand Emmanuel Mtunda udtrykte taknemmelighed over samarbejdet med BDM:
– Vi er meget glade for jer, beder for jer og håber, at det gode samarbejde med BDM fortsætter. Brødrekirken i Vest-Tanzania sender en hilsen med Hebræerbrevet 13: ”Lad broderkærligheden vare ved!”

Og netop kærligheden og forbundetheden med Kristus var emnet for provst Poul-Erik Knudsens prædiken ved gudstjenesten i Brødrekirken i Christiansfeld som optakt til Missionsfesten.

Nyt arbejde blandt nomader

Kirkens generalsekretær Richard Lwali fortalte, at kirken i dag er vokset til 400 menigheder med 120.000 kristne, som bliver betjent af 140 præster. Kirken arbejder i otte regioner, foruden Rwanda, Burundi, Uganda og Kenya. I Kenya har Brødrekirken fem menigheder og to nyuddannede præster.

– Vores samarbejde med BDM fungerer godt og er blevet stærkere gennem de 100 år, sagde Richard Lwali. Han introducerede en ny indsats blandt Sukuma-stammen.
– Sukumaerne er nomader og har i nogle år flyttet sydpå med deres kvæg. Mange af dem bor også i landsbyer, hvor de er gode til at opdyrke jorden. De er animister og har brug for at høre evangeliet og modtage bibelundervisning.

Kirkens næstformand George Mang’ombe supplerede:
– Når sukumaerne flytter, flytter vi med! Og vi vil meget gerne tiltrække unge fra Sukuma-stammen til vores bibelskole. Fordi de kender deres kultur indefra, kan de blive effektive evangelister blandt deres egne.

BDMs generalsekretær Arngeir Langås.

DR Congo, Albanien og Vestbredden

BDMs generalsekretær Arngeir Langås fortalte, at BDM også støtter Brødrekirken i det østlige DR Congo:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det sker gennem bådmission over Tanganyikasøen, der er Afrikas dybeste indsø. Og det seneste år er et hospitalscenter i byen Baraka blevet bygget.
I Albanien styrkes arbejdet med børne- og ungdomsklubber og menighedsdannelse ved, at kirkelederen Dena Grillo Fortuzi nu er færdig med hendes teologiske uddannelse, så hun kan lede Brødrekirken, som hun har været ansat i siden 2019.
På Vestbredden drives et skolehjem for børn og unge med psykiske handicap. Også her gøres et stort og opsøgende arbejde, fortalte Arngeir Langås.

Flot årsregnskab og egenkapital

BDM har i 2021 fire missionærer udsendt og sender i september yderligere to af sted. På generalforsamlingen blev der fremlagt et flot årsregnskab for 2021.
Den samlede indtægt er på 8,5 millioner kroner – en stigning på ca. 1,3 millioner i forhold til året før. Brødrekirkerne i Tanzania og DR Congo har modtaget mindst en tredjedel mere støtte i 2021 end i 2020. Egenkapitalen ender på 7.5 millioner kroner.

Læs mere om Brødremenighedens Danske Mission (BDM) på www.bdm-dk.dk.


Artiklen fortsætter efter annoncen: