Piloten besvimede – passager uden flyveerfaring lander flyet

Darren Harrison oplevede det, ingen flypassager ønsker at opleve, da piloten besvimede. Men der skete mere end ét mirakel den dag, fortalte han i NBC’s Today-show. (Skærmprint)

Det betegnes som mirakuløst, at Darren Harrison, en passager uden flyveerfaring, klarede at lande et enmotors-fly efter at piloten havde mistet bevidstheden over Bahamas.

Den 39-årige Darren Harrison var om bord på flyet efter en fisketur i Bahamas den 10. maj, da piloten, den 64-årige Kenneth Allen, pludselig mistede bevidstheden, fordi han havde fået en rift i aorta.

Piloten svarede slet ikke

”Han sagde: Jeg har fået hovedpine,og jeg er svimmel og har det slet ikke godt,” fortalte Harrison i NBC’s udsendelse ”Today”. ”Jeg sagde: Hvad skal jeg gøre? Men da svarede han slet ikke.”
Da piloten ikke svarede, klatrede Harrison ind i cockpitet, og han kunne se, at flyet var ved at styrte ned i vandet under dem.

”Det eneste, jeg kunne se ude foran, var vand uden for vinduet, og jeg vidste, at det gik stærkt. Hvis jeg ikke gjorde det rigtige, ville vi dø.”
Harrison greb nu styrepinden for at rette flyet op. ”Jeg vidste, at hvis jeg bare gav et ryk i den, ville flyet stalle. Jeg vidste også, at vi fløj alt for hurtigt, og at det sandsynligvis ville flå vingerne af flyet,” sagde Harrison om det skræmmende øjeblik.

Vejledning fra kontroltårnet i Florida

Darren Harrison fik nu kontakt med Robert Morgan, der er flyveleder i Florida, og denne fik nu den krævende opgave at guide Harrison til en sikker landing i Palm Beach International Airport. I mellemtiden hjalp pilotens ven, som også var passager på flyet, Harrison med at få den bevidstløse pilot ned fra sædet.
”Mens jeg fløj og så ned på Florida, lige i det sekund, vidste jeg, at vi skulle lande der,” husker Harrison. ”Jeg ved ikke, hvad det vil ende med, eller hvad der vil ske, men jeg ved, at jeg er nødt til at lande flyet, for der er ikke andre muligheder.”

Han tilføjede, at han var nødt til at komme hjem til hustruen Britney, som er højgravid med deres første barn, men han ringede ikke til hende. ”Jeg vidste, at jeg ikke skulle dø, og jeg fik aldrig den tanke, at jeg skulle ringe for at sige farvel til min hustru,” siger Harrison.

Da flyet var omkring 60 meter fra landingsbanen, sagde flyvelederen til Harrison, at han skulle sænke farten.

”På det tidspunkt sagde jeg til den anden passager: Tag håndtaget og pres det ned mod gulvet, lige så langt, som det kan komme,” fortæller Harrison. Herefter klarede han at lande flyet sikkert, takkede Gud og bad ”den stærkeste bøn”, han nogensinde havde bedt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



– Det var endnu et mirakel, at patienten overlevede, siger Dr. Nishant Patel fra Palm Beach Gardens Medical Center.

Guds hånd var også med patienten

Harrison erkender, at Guds hånd havde været med ham. Men straks efter landingen måtte han også tænke på piloten.

”Den sidste del af bønnen var den stærkeste del, for det var en bøn for Allen. Jeg vidste, at det ikke så for godt ud for ham,” siger Harrison.
Men også denne krise endte godt. Efter landingen blev Kenneth Allen kørt til behandling på hospitalet – og han forventes udskrevet i denne uge.

Dr. Nishant Patel fra Palm Beach Gardens Medical Center forklarer, at en rift i aorta normalt koster patienterne livet, allerede før de når frem til hospitalet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



”Jeg mener, historien er virkelig det ene mirakel efter det andet. Det, at han kunne overleve det – en akut aorta-dissektion er virkelig akut, det er hyperakut, for det sker så pludseligt,” fortalte Dr. Patel.

Associated Press skriver, at Harrison efter landingen ringede til sin kone, men at hun frygtede det værste, da hun så hans navn dukke op på mobilen 20 minutter før forventet.

”Jeg tog en dyb indånding og forberedte mig på, at det ikke ville være ham, der ringede,” fortæller Britney på ”Today”. Hændelsen havde nemlig mindet hende om, at hendes svoger døde sidste år, mens hendes søster var i 6. måned.

“Jeg tænkte, Gud, vi kan ikke gøre det igen! Men Gud ske lov skulle vi ikke igennem det,” tilføjer Britney.


Artiklen fortsætter efter annoncen: