Ærkebiskop nægter Nancy Pelosi adgang til at modtage nadver

Nancy Pelosi kalder sig troende katolik, men er imod begrænsinger af retten til abort.

Den katolske ærkebiskop i San Francisco, Salvatore Cordileone, har i et brev den 19. maj forbudt leder af Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, at modtage nadver i hans stift, indtil hun ændrer abortsyn.

Det skriver Catholic News Agency, som citerer hele ærkebiskoppens brev på hjemmesiden. Han henviser til Andet Vatikankoncil, hvor det blevet fastslået, at ”fra det første øjeblik af undfangelsen bør livet vogtes med største omsorg, hvorimod abort og babydrab er unævnelige forbrydelser”.

Samtidig understreger ærkebiskoppen, at han fortsat vil bede og faste for Nancy Pelosi, og at han altid er parat til at tale med hende. Men indtil hun offentlig melder ud, at hun har ændret abortsyn ønsker ærkebiskop Cordileone ikke, at hun deltager i nadver i hans bispedømme.