Tre rockstjerners åndelige liv

Rockstjerner som John Lennon, Bob Dylan og Alice Cooper har brug for forbøn, mener Greg Laurie.

Evangelist og forfatter Greg Laurie har skrevet en ’åndelig biografi’ om USA’s store rockstjerner Bob Dylan, John Lennon og Alice Cooper.

Greg Laurie ønsker med bogen at opfordre læserne til aldrig at opgive forbønnen for nogen, selv hvis de er rockstjerner eller kendisser, skriver The Christian Post.
I bogen ”Lennon, Dylan, Alice, and Jesus: The Spiritual Biography of Rock and Roll,” ser Greg Laurie og Marshall Terrill både på stjernernes liv og dekadencen i musikindustrien.

I beskrivelsen af John Lennon, Bob Dylan og Alice Coopers liv kan man læse om deres karriere og fald – men også om deres tro. En af dem, som blev bragt på knæ, er Bob Dylan, der har inspireret utallige musikere. Laurie understreger, at Bob Dylan – i modsætning til de fleste andre rockstjerner – vendte sig til Gud.

Dylan voksede op i et jødisk hjem i Minnesota under navnet Robert Zimmerman. Karrieren startede med folk musik, men det var gennem rock ’n’ roll, han kom til at præge andre talenter som The Beatles og Jimi Hendrix.

I et interview med CP sagde Laurie, at Dylan altid vævede bibelsk billedsprog ind i sine sange, men han erklærede sig først som kristen i 1980’erne. Dylan udgav tre albums med gospel-præget lyrik: Slow Train Coming (1979), Saved (1980) og Shot of Love (1981), som Laurie betegner ”nogle af hans fineste musikalske arbejder.”

Under en Dylan-koncert efter lanceringen af Slow Train Coming, oplevede Laurie, at Dylan helt ugenert fortalte om sin tro.
”Imellem sangene fortalte Dylan om sin tro, og han fortalte bibelhistorier til stor ærgrelse for tilhørerne, der buede og bad ham spille sine gamle sange,” fortæller Laurie. Senere i karrieren talte Dylan mindre om sin tro i offentligheden, og nogle mente, at han havde opgivet den kristne tro og var vendt tilbage til sine jødiske rødder igen.
Men det afviser forfatterparret Laurie og Terrill. De peger bl.a. på Dylans julealbum Christmas In The Heart fra 2009.

Greg Laurie har i 2019 skrevet om sangeren Johnny Cash i ”Johnny Cash: The Redemption of an American Icon”.