Britisk borgmester raser over Graham Franklins busreklamer

Liverpools borgmester Steve Rotherham kalder busreklamer for Franklin Grahams evangeliserende kampagne fra 14. maj for ”hadtale” og opfordrer to busselskaber til at fjerne dem.

Reklamerne opfordrer til deltagelse i en evangeliserende kampagne med titlen ’God Loves You Too’ (Gud elsker også dig), og teksten lyder “Looking for something more?” (Leder du efter noget mere?). Trods budskabets uskyldige tone har det gjort den lokale politiker rasende, skriver Breitbart.

Borgmesteren har ifølge BBC skrevet til busselskaberne, at de ikke bør reklamere for ”en kendt hadprædikant – som har en rædselsfuld historik med homofobiske og islamofobiske opfattelser”.

I 2018 blev reklamer for en tilsvarende kampagne i England forbudt efter kritik fra LGBT-grupper, men Franklin Graham fik i en efterfølgende retssag tilkendt en erstatning på £109,000 fra de lokale myndigheder, fordi de havde krænket hans ytringsfrihed.