Serien The Chosen er ikke ’produceret af mormoner’

Forrige mandag kunne man på Facebook se et opslag, som fastslår, at bibel-serien The Chosen ikke er produceret af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige.

”Vi er ikke produceret af mormoner,” hed det i opslaget, som hurtigt gik viralt. Facebook-opslaget handler om et rygte, som har spredt sig på de sociale medier de seneste måneder. Det hævdes, at serien, hvis anden sæson startede sidste år, er produceret af mormoner på Angel Studios.

Producer Dallas Jenkins fastslår, at han selv er ansvarlig indholdet i The Chosen, og at serien hverken er præget af de traditionelle kirkeretninger eller af mormoner.

”Vi er ikke anti-kristne eller produceret af mormoner,” fastslår The Chosen på Facebook. I en kort video forklarer Dallas Jenkins, at serien har flere hundrede ansatte, som ikke alle er evangeliske kristne. Han fortæller også, at serien ikke er en dokumentar, men et ”narrativt show”, som fx redegør for den kulturelle baggrund for de bibelske begivenheder.

Dallas Jenkins forklarer også, at The Chosen ikke bliver støttet af Angel Studios eller nogen religiøs eller verdslig organisation. Nogle medarbejdere på Angel Studios tilhører Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, men studiet er bare en ”distributions-partner”, understreger Jenkins.

”Jeg er evangelisk og opfatter mig selv som konservativ evangelisk. Jeg tror, at Bibelen er Guds hellige og ufejlbarlige ord. Uanset om dem, der er involveret i dette show er mormoner eller katolikker eller af en anden tro, har de absolut ingen indflydelse på selve indholdet,” påpeger produceren. ”… Jeg laver et Jesus-show. Jeg viser mennesker vej til Jesus, Og jeg lader Helligånden og oplæringen i den lokale kirke stå for detaljerne i alt det, som man kan være uenig om på den store eller den lille skala,” tilføjer han.

The Chosen bygger på evangelierne, og indholdet er tjekket med konsulenter i teologi, historie og kultur uden at være knyttet til nogen bestemt kirkeretning. Serien finasieres gennem crowdfunding.