Frelsens Hær holder café i børnehøjde

Der er mange glade, syngende børn og voksne i børnecaféen. Foto: Leif Giversen

Frelsens Hær i Vejle har åbnet en børnecafé. Det betyder ikke, at voksne ikke er velkomne, men at det er børnene, der er i fokus.

Så et behov

Ideen om at skabe en børnecafé opstod, da man i Frelsens Hær i Vejle så et behov for at hjælpe udsatte familier, hvor især børnene fik plads. Cafeen blev lanceret i foråret 2021, men på grund af corona kom den først i gang efter sommerferien i 2021. Programmet består af forskellige aktiviteter for børnene, fællesaktiviteter, hvor forældrene er med, og fællesspisning.

Positivt miljø

Marie Nordrup er pt. barselsvikar som leder af cafeen. Hun er uddannet pædagog og er begejstret for projektet. Når man kan noget med børn, så var det ikke en svær beslutning at tage over som tovholder for dette skønne projekt, siger hun med et smil. Sammen med andre frivillige står hun hver torsdag kl. 15.30 klar til at tage imod de 6-7 familier som kommer i cafeen.

Hun fortæller endvidere, at caféen helt bevidst ikke hedder ”familiecaféen”, men ”børnecaféen”, da man ønsker at skabe et positivt miljø i børnehøjde. Derfor er det også pladsen til børnene og deres aktiviteter som fylder, mens der er lavet et hjørne til forældrene, hvor de kan sidde og snakke og danne relationer.

Møder nye venner

En af mødrene, Zinab på 33 år, fortæller at hun og hendes fire børn på ti, ni, syv år og en på 9 måneder, er meget glade for at komme i caféen. ”Det betyder rigtig meget for os at komme her hver torsdag. Vi kom til Danmark for 6 år siden, og jeg har ikke andet familie her i landet end børnene og min mand. Men her i børnecaféen kan jeg møde andre ligesindede, og børnene kan finde venner og hygge sig med andre,” siger hun.

Det er vigtigt ikke at trække det kristne budskab ned over hovedet på børnene, men at gøre det til en naturlig del af samværet. Fx blev der snakket om påskens betydning i forbindelse med påsken. Der synges også bordvers, før man spiser sammen, og der synges små kor, som børnene tager til sig.

Udover at være til glæde for børnene og dække et socialt behov, bygger cafeen også bro til nydanskere, som får nye relationer og også ofte tager nogle med. Initiativet modtog 42.000,-kr. af Nordea fonden i etableringsstøtte.
Historien her er hentet fra Frelsens Hærs magasin Krigsråbet.