Helbredelse ved forbøn

Betty Klit
Engvej 15,
8860 Ulstrup

Jeg læser i Udfordringen 1. maj, at en sognepræst undgår at give personlig forbøn for helbredelse. Det gør mig ked af det, da det jo ikke er hans ansvar, hvordan Gud møder et menneske.

Jeg har været hårdt angrebet af allergi og høsnue i mange år, hvor vi selv har bedt om helbredelse, og jeg har søgt forbøn, når der var lejlighed til det. Der gik dog en del år uden ændring, men så før pinse i 1987 var jeg til et møde, hvor jeg oplevede, at Gud indbød mig til forbøn. Ingen spurgte, hvad jeg fejlede, men tre mennesker bad for mig, og efter en tid mærkede jeg, at der skete noget i mig.

Jeg vidste ikke, om jeg var helbredt, men de 35 år der er gået siden har vist, at det var en langtidsholdbar helbredelse. Jeg har dog på intet tidspunkt givet nogen forbeder ansvar for, at en helbredelse ikke indtraf. Mit ærinde er blot her at fortælle, det går an at bede konkret.