ProRex slår også teltet op på Himmelske Dage i Roskilde

”Det bliver himmelsk i Kr. Himmelfartsdagene i Roskilde,” mener indehaveren af ProRex Forlag, Christian Larsen.

Forfatterne Thomas Ø. Aallmann og Torben Bramming medvirker fredag på Skt. Josefs Skole i Roskilde.

Ligesom mange andre kristne organisationer er forlaget med på ”Himmelske Dage”.
”Det har vi været hver gang siden 2007, hvor denne kirkefestival blev holdt i Haderslev.”
På Mulighedernes Marked i den smukke Provstens Have ved domkirken finder man ProRex Forlags store telt blandt de mange hvide telte. Her kan festivaldeltagerne gå på bog-kig og finde bøger til fordelagtige priser og få en bogsnak med forlaget.

Forfattere på besøg

Flere af forlagets forfattere gæster teltet og fortæller om deres bøger, nye såvel som kommende.
Torsdag fortæller sognepræst fra Bramdrup, Lone Vesterdal, om at finde vej gennem sorgens landskab – i følgeskab med C.S. Lewis.
”Er dåben et quickfix?” spørger Kristine Krarup Ravn, der er sognepræst i Blovstrød, om fredagen, hvor også tidl. biskop Steen Skovsgaard gæster teltet og giver et indblik i dommedag i islam og kristendom.
Senere samme dag giver to medlemmer af C.S. Lewis-selskabet et kig ind i C.S. Lewis’ verden – formand, sognepræst Torben Bramming, Ribe og redaktør, sognepræst Thomas Østergaard Aallmann, Thurø. De to Lewis-kendere siger:
“At læse Lewis er som at lytte til en god ven, der vil en det bedste, for inderst i Lewis’ værker brænder en glød af glæde ved og længsel efter Guds aftryk i det sande, det skønne og det gode.”
Lørdag deler sognepræst Poul Joachim Stender, Kirke Saaby, nogle politisk ukorrekte opråb fra sin bog ”Gud kysser uden samtykke” med tilhørerne.
Han afløses af generalsekretær i Evangelisk Frikirke Danmark, John Nielsen, der fortæller om, hvordan kirkerne i Aalborg arbejder sammen og skaber håb for byen.
Dagens talerrække afsluttes af Mikael Wandt Laursen, generalsekretær i Frikirkenet. Han tager livtag med emnet ”Tro, kirke og homoseksualitet”, der også er titlen på hans kommende bog.
”Vi glæder os til at være en del af den store danske kirke-familie og mærke suset, når mange tusinde danskere – troende og ikke-troende – mødes rundt om og i domkirken i Roskilde,” afslutter Christian Larsen.

Henri.