Peter har oplevet, at der er kraft i bøn

Efter at den indremissionske prædikantsøn fik Helligånden ind i sit liv, begyndte der at ske gode ting. Han kunne trappe ud af sin medicin med lægens hjælp og tage en krævende uddannelse. I dag beder han andre fri for deres sygdomme.

Siden Peter Østergård oplevede at blive helbredt for en psykisk lidelse, har han haft et kald og et ønske om at bede for mennesker med fysiske eller psykiske problemer. Og det har givet ham mange oplevelser.

Peter Østergård er oprindelig fra København og voksede op sammen med sin bror i et hjem, hvor faderen var indremissionær og prædikant i sin fritid. Troen på Jesus var en naturlig del af familielivet, og Peter tænkte dybt over tingene. Allerede som barn undrede det ham, at når der stod så meget i Bibelen om mirakler, kraft og helbredelser, hvorfor hørte han så ikke om, at det også skete i dag?

Oplevede Helligånden

Peter tænkte instinktivt, at hvis de voksne ikke snakkede om den slags, kunne de nok heller ikke svare på hans spørgsmål, hvad det angik.

Men en aften, da han var 19 år, skete der noget.
– Min ungdomsgruppe i IMU (Indre Missions Unge) fik besøg af Erik Hviid Larsen, som var folkekirkepræst i Bethlehemskirken på Nørrebro. Hans emne var Helligånden, med særlig fokus på tungetale. Efter undervisningen var der forbøn. Gud mødte mig, og jeg begyndte at tale i tunger…! Fra den aften blev mange ting forvandlet i mit sind og mine tanker. Jeg blev meget glad. Og jeg begyndte at bede om at få mere af Gud, fortæller Peter.

Under et ophold på Luthersk Missions Højskole i Hillerød opdagede han, at nogle af de andre elever også talte i tunger.
De begyndte nu sammen at holde bønnemøder. På et tidspunkt fik de lov til at have en samling for alle skolens elever.

Helbredt for bipolar/maniodepressiv lidelse

Men Peter havde siden sine teenageår haft en ubehagelig psykisk diagnose. Han fik medicin, som hjalp, men som også havde bivirkninger. Oplevelsen med Helligånden gav ham håb om at opleve en fuldstændig helbredelse.

En dag blev han anbefalet at læse en bog, der handlede om, at man kunne sætte sig selv fri fra mørke åndelige bindinger ved at bede nogle bestemte bønner. Bogen hed ”Guds ord helbreder.”

Han læste også en anden bog af samme forfatter, ”Velsignelse eller forbandelse.” Begge var skrevet af Derek Prince.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De to bøger, som Peter nævner i artiklen, kan bestilles på Hosianna.dk

– Det var spændende læsning. Et af de kapitler, jeg brugte lang tid på, hed ”Syv trin til udfrielse.” Det handlede om, at Jesus blev straffet, for at vi kunne få: tilgivelse, helbredelse, retfærdighed, velsignelse, udfrielse.

Efter denne undervisning blev læseren opfordret til at: bekende sin tro på Kristus, tilgive alle som havde forurettet vedkommende, afsværge al kontakt med det okkulte eller sataniske – og til sidst bede nogle bønner om udfrielse fra enhver form for forbandelse.

– Jeg gjorde, som forfatteren anbefalede. Jeg bad med på de anførte bønner. Efter noget tid kunne jeg mærke, at der var sket noget med mig. Der var nogle tydelige forandringer i mit sind – jeg var blevet mere stabil i mine følelser.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fri af medicin – med lægens hjælp

Da jeg havde været psykisk stabil igennem længere tid og mærkede, at nyt liv var på vej, fik jeg lyst til at trappe ud af medicinen. Til min overraskelse var lægen ikke imod mit forslag. ”Vi ved faktisk ikke ret meget om den sygdom,” sagde den ellers meget erfarne læge. Nedgangen i medicinen gav mig et energiboost. Men jeg ville også gerne slippe det sidste, fortæller Peter.

Det gav psykiatrien tilladelse til. Han trappede ud af den sidste medicin, og nu fik han endnu mere energi og stabilitet.

– Jeg havde vænnet mig til tanken om, at jeg kun skulle arbejde som fleksjobber eller måske endda have en førtidspension. Men nu blev det pludselig realistisk, at jeg kunne arbejde mere. Jeg tog en ret krævende uddannelse som el-installatør, og jeg oplevede, at jeg sagtens kunne arbejde på fuld tid, så det har jeg gjort i mange år nu. Gud er god, og han ønsker, at vi skal have det godt, siger Peter, der ikke er i tvivl om, at det er Gud, der har grebet ind i hans liv.

Peter tog en uddannelse som el-installatør, da han fik det godt.

Be’r nu for andre

I årene 2014-20 virkede Peter som forbeder på Oasebevægelsens sommerstævner, og det gav ham mange oplevelser. Han bad også for folk i sin kirke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Mange mennesker døjer fx med forskellige lidelser, fordi deres ryg er skæv. En skævhed i ryggen vil resultere i, at ben eller arme ikke ser lige lange ud. Når vi beder for det problem, oplever vi som regel, at Gud griber ind og justerer ryggen. Og så ser det ud, som om det ene ben bliver lidt længere. Vi har oplevet utallige gange, at en justering af ryggen har løst forskellige problemer. En person var fx temmelig låst i skuldre og nakke. Da der blev bedt for ulige arme, forsvandt smerterne, og vedkommende blev meget mere mobil, fortæller Peter, der kan fortælle om mange lignende tilfælde.

– Jeg oplever også tit i en forbønssituation, at jeg får indre billeder af noget i personens liv. Jeg tror, det er Gud, der viser, hvad der ville være godt at få fokus på og få talt og bedt igennem. Og når det bliver gjort, har Gud tit grebet ind og løst problemerne. Det er spændende at bede for mennesker. Det giver mange oplevelser og overraskelser. Og det er en dejlig tjeneste at kunne have sammen med sin ægtefælle.

Peter Østergård er gift med Maria, og sammen har de teenagerne Cecilie og Christoffer. For tiden arbejder han med på ombygningen af Åbenkirkes nye bygninger på Silkeborgvej 88 i Herning.