Nigeria: IS-video viser 20 kristne blive dræbt

– Kristne i hele verden bør ære disse mænds vidnesbyrd. For så vidt vi ved, fastholdt de deres tro til det sidste, siger Jo Newhouse fra Open Doors.

Islamisk Stat har offentliggjort en video, som viser henrettelsen af 20 mænd, der betegnes som kristne, skriver Christian Today.

Ifølge BBC’s Monitoring service kommer bødlerne fra Islamic State in West Africa Province (ISWAP), mens de henrettede var fra delstaten Borno i det nordøstlige Nigeria. Videoen blev sendt på terrorgruppens Amaq-kanal.

’Advarsel til alle kristne’

IS har kaldt henrettelserne en advarsel til ”kristne i hele verden”, med den tilføjelse, at ”jihadister vil bekrige dem…til tidernes ende”.
På videoen ses mændene blive delt i tre grupper, før de bliver skuddræbt af fire maskerede terrorister.

Efter henrettelsen af den anden af de tre grupper, siger en af bødlerne: ”Vi vil ikke hvile, før vi har taget hævn for vore brødre, [ved at kæmpe] mod kristne i hele verden.”
IS skal have erklæret, at henrettelserne er en ”hævn” for drabet på en IS-talsmand og deres tidligere leder i Syrien i februar, skriver BBC.

Leah Sharibu blev kidnappet som 15-årig i 2018 sammen med 110 andre skolepiger. Fem af pigerne er døde, mens de øvrige er løsladt. Men Leah blev ikke løsladt sammen med kammeraterne, fordi hun nægtede at opgive sin tro på Kristus.

Stærkt vidnesbyrd

Jo Newhouse, der er talskvinde for Open Doors i Sub-Saharan Africa, siger, at IS har lavet videoerne for at skabe frygt blandt kristne.
Samtidig roser hun modet hos de dræbte mænd.
– Ingen ord kan beskrive den rædsel og hjertesorg, som familierne til disse mænd må gennemleve, fastslog hun og fortsatte: “Mens ISWAP med disse videoer ønsker at skabe frygt, bør kristne i hele verden ære disse mænds vidnesbyrd. For så vidt vi ved, fastholdt de deres tro, selv da de stod overfor henrettelsen.”

ISWAP’s ugerninger

ISWAP er den terrorgruppe, som holder den kristne teenager Leah Sharibu som gidsel. Hun blev kidnappet fra sin skole i Dapchi i delstaten Yobe for fem år siden, og hun tilbageholdes stadig, angiveligt fordi hun nægter at konvertere til islam.

I april gennemførte ISWAP et dødeligt angreb mod et marked i Iware i delstaten Taraba. Her efterlod de et budskab om, at angrebet var rettet mod ”en forsamling af vantro kristne”.

Jo Newhouse udtrykte bekymring over den voksende indflydelse af voldelige jihadistgrupper i Nigeria og fastslog, at hele lokalsamfund bliver traumatiserede og drevet på flugt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Denne video er et kald til beslutsom handling fra de regionale myndigheders side – og til, at det internationale samfund gør noget ved de utallige faktorer, der skaber grobund for yderligere radikalisering og får disse grupper til at stortrives, sagde hun.