Nigeria: Terrorgruppe migrerer – dræber 6 kristne i ny delstat

– Regeringen bør gøre en reel indsats for at stoppe terroristernes fremmarch, mener Dr. Isaiah Magaji Jirapye fra The Christian Ass. of Nigeria.

Terrorgruppen Islamic State West Africa Province angreb for første gang delstaten Taraba i det østlige Nigeria den 19. april og dræbte seks kristne, skriver Morning Star News.

Det var en eksplosion, som dræbte de seks kristne og sårede over et dusin andre på et marked i det kristne område Isware, Ardo Kola County, hvor man serverede alkohol. ISWAP sendte efterfølgende besked om, at man havde detoneret en bombe blandt ”en forsamling af vantro kristne”, oplyste et lokalt medie.

ISWAP, som er en gren af terrorgruppen Boko Haram, beskriver sig selv som ”soldater tilhørende kalifatet i det centrale Nigeria”.
Lokale borgere oplyste, at butikken er ejet af en kristen kvinde.

“Der var en højlydt eksplosion i en forretning, der ejes af en kristen kvinde ved navn Elizabeth Danjuma,” skrev kirkeleder Martins Lauje til Morning Star News i en sms. “Bomben blev smidt af en terrorist ind i hendes forretning. Den eksploderede og dræbte seks kristne og sårede 20 andre, som nu behandles på hospitalet.”

Pastor Dr. Isaiah Magaji Jirapye, der er formand for delstaten Tarabas afdeling af The Christian Association of Nigeria (CAN), har fordømt angrebet i en pressemeddelelse, hvor han blandt andet skrev: ”Den føderale regering gør ikke nok for at vinde kampen mod terrorisme i landet, for hver dag fortsætter terroristerne deres fremmarch. Derfor opfordrer CAN den føderale regering til omgående at indføre brugbare strategier mod enhver form for terrororganisationer i landet og stoppe deres migration, da adskillige af dem er migreret til Taraba.”

12 kristne dræbt i Yobe

I delstaten Yobe i det nordøstlige Nigeria dræbte formodede islamister 12 kristne i landsbyen Geidam den 20. april, skrev Morning Star News.

Nogle af de dræbte kristne var lærere på en offentlig læreanstalt, men andre boede på et gæstehus, som ejes af kristne. Angriberne havde beordret de kristne til at citere korantekster, forklarede en indbygger ved navn Isa Adamu. “Terroristerne skar halsen over på 12 kristne, fordi de ikke kunne citere Koranen,” sagde Isa Adamu.

En talsmand for politiet i Yobe oplyste, at der var en pensioneret politibetjent og to kvinder blandt ofrene.


Artiklen fortsætter efter annoncen:18 dræbt i fulani-angreb

I en række angreb udført af fulani-hyrder og andre i det nordlige Nigeria er 18 kristne blevet dræbt og 92 huse nedbrændt. Angrebene ramte fire landsbyer i delstaten Kaduna natten til den 26. april, skrev Morning Star News. I en pressemeddelelse skrev Abel Habila Adamu fra The Chawai Development Association, at angrebene er sket til trods for igangværende fredsforhandlinger mellem fulani-hyrder og kristne landsbyboere i området.

Flere kristne dræbes

I Nigeria blev 4.650 kristne dræbt mellem 1. okt. 2020 og 30. september 2021. Det er en stigning fra det foregående år, hvor 3.530 blev dræbt, ifølge Open Doors’ nyeste World Watch List.

Også antallet af kidnappede kristne er højere i Nigeria end andre steder. Sidste år blev over 2.500 kristne kidnappet mod 990 året før, ifølge Open Doors.


Artiklen fortsætter efter annoncen: