Anker frifindelsen af Päivi Räsänen

Den 30. marts blev rigsdagsmedlem Päivi Räsänen frikendt på alle tre tiltalepunkter for hetz mod en folkegruppe. Her ses hun sammen med biskop Juhana Pohjola. Foto: ADF, Twitter

Frifindelsdommen mod Päivi Räsänen bliver nu anket til Hovretten (Lagmandsret) af anklageren i Finland. Nu skal Hovretten afgøre, om hun er skyldig i hetz mod en folkegruppe, fordi hun citerede og udgav Romerbrevet 1, 24–27 i en bog mod homofili.

– Jeg har i dag fået at vide, at aktor anker frifindelsesdommen fra ”Bibeltinget” på alle punkter (Päivi kalder sin retssag for ”Bibeltinget” eller ”Raamattu-käräjät”, red.). Sagen blev behandlet i Helsingfors tingret, og nu er dommen anket til Hovretten i Finland. Også den nationale medievirksomhed Yle har brugt udtrykket Bibeltinget i et par citater med Räsänen.

Om ankesagen siger politikeren: – Dette gi’r mulighed for at få en beskyttende præcedens for ytrings- og religionsfrihed fra den højeste ret. Jeg er rede til at kæmpe, skrev Päivi Räsänen på sociale medier. Räsänen er også rede til at tage sagen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

– Jeg glæder mig også over, at diskussionen om Bibelen fortsætter videre. Jeg er for min del rede til at forsvare ytrings- og religionsfriheden i alle de retsinstanser, som er nødvendige. Hvis der er behov, så også ved Europas menneskeretsdomstol, skrev Päivi Räsänen.