Stor sejr for abortmodstandere i USA

– Vi må arbejde for at gøre abort både utænkelig og unødvendig, tweetede Chelsea Patterson Sobolik.

Ifølge et lækket dokument har USA’s Højesteret i en foreløbig afstemning besluttet, at den enkelte delstat må vælge sin egen abortlovgivning. Et udkast til forslaget blev fremsat af dommer Samuel Alito allerede i februar. Dermed åbner man for en ophævelse af den næsten 50 år gamle abortlov Roe v. Wade.

Nyheden har fået mange amerikanere på gaden til demonstrationer enten for eller imod retten til abort. Blandt pro-life-folk er glæden stor, og mange kirkeledere udtrykker deres begejstring for udviklingen, som begyndte med en stramning af abortlovgivningen i delstaterne Oklahoma, Texas og Mississippi.

”Pris Gud. Det er svar på mange års bøn,” tweetede evangelisten Franklin Graham.

Chelsea Patterson Sobolik, som er leder af sydstatsbaptisternes kommission for etik og trosfrihed – og har skrevet bøger om ufrivillig barnløshed – minder i sit tweet de kristne om det ansvar, der følger med, hvis abortloven ændres: ”…der vil være mange sårbare kvinder og børn. Kristne, vi er nødt til at stå på frontlinjen for at tage os af kvinder og børn. Vi må arbejde for at gøre abort utænkelig og unødvendig.”

Ifølge det politiske medieselskab Politico, som bragte nyheden om det lækkede dokument mandag aften, er en tilsvarende lækage aldrig før set, mens en sag bliver drøftet i Højesteret.