Ung kopter dræbt med 22 skud

NGO advarer om vold mod kristne egyptere.

Rani Raafat, som blev dræbt af ukendte gerningsmænd med 22 skud, mens han passede sin forretning i landsbyen Dabaa.

Menneskerretsgruppen International Christian Concern advarer om stigende vold mod kristne i Egypten efter drabet på en ung kristen kopter i landsbyen Dabaa knap 300 km vest for Cairo i forrige uge.

Rani Raafat, som befandt sig på sin arbejdslads, var dræbt på stedet, efter at ukendte, maskerede gerningsmænd havde skudt ham 22 gange. De brændte derpå hans bil og flygtede fra stedet.

Ifølge medierne fik også en anden person, Sherif Rashad, et skudsår og blev bragt til et hospital i Alexandria.
Rani Raafats far, Raafat Nour, fortalte:

”Jeg var hjemme i Dabaa, da der kom en opringning til min søn om at åbne forretningen for at modtage nogle forsyninger til et landbrugsprojekt, som han arbejder med om eftermiddagen. Senere blev jeg ringet op om min søns død. Da jeg ankom til forretningen, fandt jeg ham død på jorden, helt dækket af sit eget blod.”

Raafat havde arbejdet med veterinærmedicin og havde så vidt vides ingen fjender. Hans familie mener, at drabet har sekterisk-religiøse motiver.

Hans far fortæller, at sønnen blev angrebet og slået i december 2021. Angriberne blev dengang arresteret og fængslet, og deres familiemedlemmer forsikrede, at der ikke ville ske mere. Raafat var dog efterfølgende blevet overflyttet fra El Dabaa High School til en skole i Burj Al Arab.

”Nu håber jeg bare, at forbryderne bliver fanget og holdt ansvarlige, så min søn kan få oprejsning gennem retssagen,” sluttede Raafats far ifølge Christian Today.

Father Arsanious Wadid, som blev knivdræbt i Alexandria.

Koptisk præst dræbt

Den 7. april blev den koptiske præst Father Arsanious Wadid knivdræbt i Alexandria. Den formodede drabsmand, Nehru Abdel Moneim Tawfiq, var tidligere kendt som medlem af ekstremist-grupper. De to drab på kristne med få ugers mellemrum har fået International Christian Concern til at anbefale, at Egypten sættes på USA’s særlige bekymringsliste.
ICC’s leder, Jeff King, udtalte efter drabet på Rani Raafat:

– Vi er meget bedrøvede og bekymrede over nyheden om, at egyptiske kristne nu for anden gang på få uger er ramt af en større voldelig handling, siger Jeff King fra ICC.

”Vi er bedrøvede over at høre nyt om endnu en voldelig episode mod en egyptisk kristen, og vi er bekymrede, fordi det er den anden større hændelse på få uger.
Vi holder nøje øje med Egypten for at se, om dette er advarselstegn om en mere udfordrende fremtid for egyptiske kristne. Vi beder for ofrenes familier, og vi opfordrer indtrængende myndighederne til at gennemføre en transparent og korrekt retslig undersøgelse.”