To fightere af Guds nåde

I liv i kristen tjeneste til inspiration for andre.

At være ung er ikke et spørgsmål om tal, men om beslutning

Lørdag d. 7. maj fejrer Tove og Mogens Videbæk et ”205 års jubilæum” ved en reception på Scandic City Hotel i Aarhus.

De 205 år skyldes, at Mogens fyldte 75 år i 2019, Tove fyldte 75 i 2020, og i april 2022 har de været gift i 55 år! Altså 75 + 75 + 55 = 205.
Det må være Mogens, der har opstillet regnestykket, for han er regnskabsuddannet og familiens talmand. Og den evne har han brugt til at skaffe langt over en million til forskelligt kristent arbejde fra fonde og offentlige myndigheder.

De fleste af os kender bedst Tove, fordi hun har været en markant politiker, først i Kristendemokraterne og siden i Konservative. Det handlede bogen ”Tove Videbæk – en fighter!” om, da den kom for 14 år siden.

Men i en ny bog, som udkommer i forbindelse med deres jubilæum, kan man også læse om Toves andre sider – fx når hun hjælper børn og fattige i Nicaragua. Det var også hende, der mere end nogen anden sørgede for at vi fik offentligt betalte hospicer i Danmark.

Det begyndte altsammen med, at de begge ville tjene Gud i kristent arbejde – også på gaden og blandt narkomaner. Og man kan læse om, hvor dramatisk livet har været hele vejen, da de valgte at tjene Gud fremfor den planlagte karriere som læge og revisor. De begyndte deres tjeneste som frikirkeforstandere i Korsør, Herning, Bornholm, Roskilde og København.

Få par har faktisk haft så stor betydning for kirken og de kristne værdier, som Tove og Mogens Videbæk. Helt fra ungdommen og indtil de grå hår har de brugt deres talenter til gavn for andre.

Bogen ”Videbæks – to fightere sammen!” er netop udkommet på Udfordringens forlag. Nederst th. ses Tove med Ghita Nørby.

Men det har ikke været uden problemer, for når man står i fronten, er der også modstand. De har mødt kæmpe udfordringer i form af dødsulykker, fattigdom, bagtalelse, avishetz og andre svære oplevelser. Men de er fightere og gi’r ikke op! Det er dét, der er så inspirerende.

VIDEBÆKS – to fightere sammen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:174 sider. Farvebilleder.

Redigeret af Henri Nissen.

Udfordringens forlag. 198 kr.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bestil bogen her på hosianna.dk