Verdens største civile hospitalsskib på første mission i Afrika

Den 27. maj ankom Mercy Ships nybyggede hospitalsskib Global Mercy til kajen i Dakar i Senegal, hvor hun skal på sin første mission i Vestafrika for at bringe håb og helbredelse.

I forbindelse med pandemien har alt for mange lav- og mellemindkomstlande haft overfyldte hospitaler og faldende adgang til sundhedsydelser. Det var derfor en svær, men nødvendig beslutning, da Mercy Ships måtte forlade Senegal tidligere end planlagt i starten af pandemien, fordi de frivillige blev kaldt tilbage til deres hjemlande.

Under syv læger til 100.000 patienter

Senegal har færre end syv læger til at behandle 100.000 mennesker, derfor tog den globale pandemi ikke kun ressourcer og kapacitet, men også håbet fra mange patienter. Derfor har Mercy Ships været i gang med at udføre arbejdet med deres nuværrende skib Africa Mercy siden februar i år.

Der var stor glæde over gensynet med Mercy Ships, som måtte forlade Senegal tidligere end planlagt i starten af pandemien.

To Mercy-skibe i Afrika

”Mercy Ships har i mange år set frem til dette øjeblik, hvor vores første og verdens største civile hospitalsskib endelig kan være på sin første mission i Afrika. Dette er starten på de kommende år, hvor dobbelt så mange mennesker kan få livsgivende hjælp via vores nu to skibe i Afrika. Denne nyhed giver mange tusind patienter et håb om et bedre liv efter en operation, der ellers ikke var mulig,” siger Vibeke Hauge Førrisdahl, der er generalsekretær hos Mercy Ships Danmark.

Den 27. maj, efter lang tids planlægning og samarbejde med Senegals regering, ankom Global Mercy endelig til havnen i Dakar. Modtagelsen ved havnen blev livestreamet på Facebook som led i Mercy Ships Africa Celebration.

Glad sundhedsminister

”Jeg er overbevist om, at mange senegalesere om bord på hospitalet vil finde et smil tilbage på deres læber. Vi er beærede over at være det første land, der er vært for Global Mercy. Det er grunden til, at vores land aktivt forbereder sig på, at den globale barmhjertighed kommer, og jeg ved, at det bliver en stor fest. Befolkningen ser frem til denne begivenhed, fordi skibets ankomst og ophold i landet bringer kærlighed, tillid og håb,” siger Abdoulaye Diouf Sarr, Minister for sundhed og velfærd, Republikken Senegal.

Om Mercy Ships

Mercy Ships blev stiftet i 1978 ud fra en drøm og en vision om at sende hospitalsskibe ud til verdens fattigste lande. Hospitalsskibene tilbyder gratis og livsforvandlende sundhedsydelser til mennesker i lande, der ikke selv har ressourcerne til det. Mercy Ships arbejder desuden langsigtet med at opbygge de lokale ressourcer og sundhedskapaciteten i de nationer, som de besøger.

Hospitalsskibene er bemandet med volontører fra mere end 50 forskellige nationer – blandt andet fra Danmark. Mercy Ships har verdens to største civile hospitalsskibe: Africa Mercy, som er den gamle storebæltsfærge Dronning Ingrid, og det nye hospitalsskib Global Mercy.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Læs mere om Mercy Ships Danmark her: https://www.mercyships.dk/om-os/

Læs også: Underskrev erklæring om sikker kirurgi i Afrika inden 2030