Familienetværk i Haderslev vokser

- Sankt Hans fest blev en stor succes, da familienetværket inviterede til bål, pølser og samvær.

Der var gpdt vejr og god stemning, da folk i alle aldre var samlet til Sankt Hans i Multihuset i Haderslev. Foto: Kristina R. D. Sørensen

I april startede Blå Kors sammen med Frikirken i Multihuset i Haderslev et familienetværk. Opstarten er gået over al forventning, og til sidste familienetværksmøde var der 79 deltagere.

Det har været overvældende for dem, som står for netværket, med så mange deltagere efter så kort tid og i Blå Kors er man også begejstret for tilslutningen.

Derfor fik man den ide, at holde Sankt Hans aften i Multihuset. Men der skulle ikke bare være bål og båltale – man lejede ganske enkelt en pølsevogn og gav gratis pølser og hotdogs til alle, der kom. Samtidig var der planlagt leg og snobrødsbagning for børnene, mens de voksne hyggede sig ved bordene.

Man forventede god tilslutning, da der havde været så god deltagelse ved sidste familienetværk, og frikirken i Multihuset også ville være med.

Alligevel blev arrangørerne benovede over at se, hvor mange der dukkede op og nød den dejlige aften. Langt over 170 børn og voksne var med, og det blev en fantastisk aften, med flot vejr, sang, musik, båltale og ren feststemning. Der var noget for enhver smag, og alle hjalp endda med oprydning, da man sluttede kl. 21 – og dermed kunne arrangørerne også gå glade hjem, uden at skulle stå tilbage med en masse arbejde.

Overvældede og glade

Der blev også sunget med hjælp fra et dejligt band, som sang for.

– Vi er overvældede over den fantastiske tilslutning, siger Jeanne Marcher-Andersen, som er med til at stå for familienetværket. ”Vi oplever, at både mænd og kvinder kommer og spørger, om de må være frivillige til familienetværk og alle vil så gerne bidrage på en eller anden måde. Det er utroligt dejligt,” siger hun med et stort smil.

I spidsen for familienetværket står Jørgen Marcher-Andersen, som er ansat af Blå Kors. Udover ham er det hans hustru Jeanne og ægteparret Dan og Birthe Lundsteen, som arrangerer de enkelte familienetværksmøder, som udover fællesskab, byder på gratis mad, aktiviteter for børnene og en lille andagt til sidst. Formålet er at række ud til udsatte familier, men også at skabe relationer for dem, som ikke har så stort netværk.

Familienetværket i Haderslev starter op igen d. 15. august, med en sommerfest for alle. Man kan læse mere om familienetværket på deres facebookside familienetværk Haderslev.


Artiklen fortsætter efter annoncen: