Godt at være sammen – igen!

Jacob Viftrup og ugens talere kan ses og lyttes til på Youtube ved at klikke på Billedet her. Det samme gælder de andre større sommercamps.

Efter 2-3 år med corona-nedlukning kunne tusinder endelig mødes til de store sommercamps, som arrangeres af kirker og kristne bevægelser.

Blandt de største var Apostolsk Netværks sommercamp i Kolding i uge 27, herefter fulgte pinsekirkernes SommerCamp i Mariager i uge 28, mens både Dansk Oase, Baptisterne og Evangeliske Frikirker holdt deres stævner i uge 29. Og Indre Mission og Luthersk Mission havde sommeren igennem også store bibelcampinger, ligesom KFUM og en række frikirker og netværk mødtes i løbet af sommeren.

(Udfordringen bringer hvert år en liste i avisen op til sommerferien.) Og overalt var der stor gensynsglæde over igen at kunne mødes til sommercamps.

– Efter 3 år uden SommerCamp var det skønt at være sammen i Kolding igen, fortæller Jacob Viftrup, der er leder for Apostolsk Netværk.

– Ca 1500 glade mennesker fandt vej forbi årets sommercamp. De fleste var med hele ugen og andre var dagsgæster og besøgende. Ca 25 % var med for første gang, og knap 500 var deltagere på årets tilbud for børn, teenagere og unge, fortæller Viftrup.

Fællesmøderne blev holdt i den store nye kirkebygning, Samværket, hvor der er plads til over 700, og det bliver senere udvidet til flere.

– De nye og lækre faciliteter fungerede meget befordrende for både aftenmøder, keynotes om formiddagen og fællesskabet mellem møderne i caféen, fortæller Jacob Viftrup.

– Vi oplevede et vidunderligt Guds nærvær i lovsangen, forkyndelsen og forbønnen. Mange blev mødt i både ånd og krop og sjæl.
Temaet for ugen var ”Enkel tro” – et ønske om at søge tilbage til kernen i den kristne tro og finde en dybde og robusthed i det helt centrale i troen på Jesus, samt forme nogle praksisser til at leve et mere fokuseret og enkelt liv med Ham i centrum, forklarer han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Ugens talere var primært præster fra vores eget netværk, som alle bidrog med blændende og skarp undervisning og forkyndelse fra øverste hylde. Søndag formiddag udkom vi som netværk med en bog som hedder “Sendt – et øjebliksbillede af Apostolsk Kirkes teologi og praksis”. Bogen er skrevet af en række forfattere fra vores netværk og resultatet af et studieforløb, som ca. 100 præster og ledere deltog i 2019-2021 på Acts Academy. Bogen blev stort set udsolgt ved den efterfølgende reception, men 2. oplag er på vej.
Alt i alt var det en fantastisk uge, som vidner om, hvor godt det er, når vi kommer sammen på tværs af generationer og forenes i troen på og tilbedelsen af Jesus Kristus.