Tobias fik nedbrudt nogle fordomme på SommerCamp i Mariager

Tobias Mikkelsen deltog som ikke-troende i sommercampen i Mariager og oplevede et dejligt fællesskab, hvor alle hjalp hinanden og var venlige. Der var 3.826 deltagere på Sommercamp.

– Jeg fik lidt af et chok, da vi kom op til Mariager, og jeg så, hvor stort det var. Jeg havde forestillet mig en lille lejr på højst 500 – men her var tusindvis af deltagere i campingvogne og telte.

Sådan oplevede Tobias Mikkelsen at komme til SommerCamp i Mariager, hvor en masse kristne fra Mosaik-pinsekirkerne var samlede.
Tobias kommer selv fra en positiv familie, som Tobias beskriver som ”kulturkristne”. De griner lidt af, at han tidligere var meget overbevist ateist og nu tog med på en kristen lejr.

Nej til konfirmation

Tobias nægtede nemlig at blive konfirmeret, fordi han ikke troede på Gud og kristendommen.

– Jeg ville ikke bare sige ja til en hel masse for at få en fest. Derfor meldte jeg fra undervejs i konfirmations-forberedelsen. Jeg bad præsten om at give mig et bevis for, at Gud eksisterede. Hun svarede, at det måtte Gud selv bevise. Vi aftalte så, at jeg skulle bede om et tegn indenfor en uge. Men jeg syntes ikke, jeg fik noget tegn, så jeg meldte fra.

Ud af gymnasiet

I 2021 droppede Tobias ud af gymnasiet, fordi han hellere ville tage HF på søfartsskolen på Ærø. Mens han ventede på at komme ind, søgte han et ungarbejder-job på Udfordringen, som kun ligger ca. 3 km fra hans bopæl.

– Jeg skulle bare tjene nogle penge. Men det blev meget interessant at møde de kristne på Udfordringen og tale med dem om mine tanker og spørgsmål. Og allerede dér blev mange af mine fordomme nedbrudt, fortæller Tobias, som mødte på arbejde i en satanisk t-shirt.
Han faldt dog godt til på arbejdspladsen, og alle satte pris på hans hjælpsomhed.

En udfordring

I juni var alle medarbejderne og de frivillige på en hyggelig sommerudflugt. De sejlede rundt på en stor sø, gik tur i en park og spiste buffet sammen. Under måltidet talte de om, at der manglede nogen til at stå ved Udfordringens stande på de mange sommercamps. Lidt i sjov tilbød kollegerne Tobias at stå ved en af standene. Og da han øjnene en chance for at tjene lidt ekstra til sin uddannelse, sagde han ja til at betjene standen i Mariager. Han lånte et telt og en luftmadras, og Henri hjalp med at slå teltet op på lejren.

Taget godt imod

Tobias blev tilmeldt Ung Sommer og mødte dermed en masse unge på sin egen alder:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi var nok 150 på Ung Sommer. Vi spiste sammen i grupper på ca. 10, men kunne skifte plads resten af dagen.
En af de ting, jeg bemærkede var, at der ikke var en masse regler. Det havde jeg regnet med. Jeg blev taget virkeligt godt imod. Alle var bare så venlige og hjælpsomme. Og det var nemt at komme i snak med alle, fortæller Tobias og tilføjer:

– Også selv om jeg havde nogle andre holdninger og synspunkter end dem, jeg talte med.

Dejligt fællesskab

– Det var anderledes end de fællesskaber, jeg har oplevet. Her var ikke nogen kliker eller nogen, der holdt andre ude. Man var virkelig som én stor familie, fortæller Tobias lidt undrende.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Alt var fredeligt. Fx havde jeg brug for at oplade min mobiltelefon, fordi den mistede hurtigt strøm om natten, hvor der var virkeligt koldt i teltet. Og jeg kunne bare lade mobilen ligge og lade op i den bygning, hvor vi spiste. Jeg behøvede ikke at frygte, at nogen stjal den. Da min luftmadras mistede luft om natten og ikke kunne pumpes op igen, lånte nogen mig bare en luftmadras. Og senere fik jeg lov at låne en rigtig madras fra efterskolen. Alle tænkte åbenbart på at hjælpe dem, der havde brug for hjælp.

Tobias var faktisk så glad for fællesskabet, at han overvejer at tage med igen til næste år. Og det til trods for, at han stadig ikke opfatter sig selv som kristen.

– Men jeg kunne godt li’ fællesskabet. Og næste år har jeg samlet endnu flere spørgsmål, som jeg må have svar på.