Canada: Restriktions-kritisk præst frikendt i appelsag

Pastor Artur Pawlowski er flere gange blevet arresteret for at vise foragt for loven under pandemien. På billedet fra Rebel News bliver han arresteret i lufthavnen i Calgary i 2021.

Den canadiske pastor Artur Pawłowski fra Calgary’s Street Church delte i foråret 2021 en video, hvor politi og myndigheder afbrød en påskefejring i kirken. Her klager præsten over ulovlig indtrængen og kalder embedsmændene nazister. Præsten blev efterfølgende arresteret for at holde fysiske gudstjenester. Men nu har han og broderen Dawid vundet en appelsag.

Den oprindelige dom fastslog, at præsten og hans bror, der er café-ejer, havde afholdt ulovlige gudstjenester og forsamlinger i modstrid med Albertas COVID19-restriktioner. Men appeldomstolen i Alberta fastslog den 22. juli enstemmigt, at brødrene ikke har udvist foragt for sundhedsmyndighederne, og Alberta Health Services skal nu tilbagebetale bøder på 15.733,59 dollars til brødrene, skriver CBN News.

Præsten har også været tilbageholdt i isolation i 51 dage efter at have talt i en ”frihedskonvoj” i begyndelsen af 2022. Efter frikendelsen i appelretten var hans budskab til myndighederne:

”Lad præsterne og de kristne være i fred. Dette land blev bygget på jødisk-kristne værdier med Gud og retsstaten som overhøjhed. Vi er ikke kriminelle. De kriminelle er dem, der gjorde dette imod os. Og jeg håber, at vi en dag kan komme efter de rigtige skurke og få dem dømt for de forbrydelser, de har begået”.