Indien mangler 9 mio. piger – kristne i front imod gendercide

Mange af Indiens hinduer og sikher fravælger ufødte piger, fordi de foretrækker drengebørn.

Kønsbestemt abort er årsagen til, at der over de seneste to årtier er ”forsvundet” 9 millioner piger i Indien. En Pew-undersøgelse fastslår, at kristne og muslimer har den mest naturlige kønsfordeling, mens især hinduer og sikher foretrækker sønner og derfor aborterer pigefostre.

Ifølge oplysninger fra statslige kilder har de kristne haft en mere ”naturlig balance” mellem sønner og døtre siden 2001, skriver Pew Research Center. Analyseinstituttet anslår, at ”kun” 53.000 af de manglende piger har kristen baggrund, hvorimod der mangler 7,8 mio. piger med hindubaggrund.

I muslimske samfund mangler der 590.000 piger, og blandt sikherne er der et underskud på 440.000 piger. Øvrige religiøse grupper som buddhister og jainister mangler 110.000 piger.

I Pew-undersøgelsen oplyses det, at hinduerne udgør 79,9% af befolkningen i Indien, men repræsenterer 86,7% af de manglende piger. Sikherne udgør 1,7 % af befolkningen, men repræsenterer 4,9% af de manglende piger.

Muslimerne, som udgør 14,2 % af befolkningen, repræsenterer 6,6 % af de manglende piger, mens tallet for kristne er henholdsvis 2,3% og 0,6%.

Udviklingen går den rigtige vej

Lykkeligvis går udviklingen den rigtige vej i alle de religiøse grupper, og forskerne har konkluderet, at det årlige antal manglende piger er faldet fra omkring 480.000 i 2010 til omkring 410.000 i 2019.

Undersøgelsen antyder, at indiske familier bliver mindre tilbøjelige til at bruge abort som metode til at sikre drengefødsler fremfor pigefødsler. Regeringen har i flere år prøvet at bekæmpe køns-selektion, blandt andet med forbud mod kønsbestemmelse af fostre og kampagner som ”Save the girl child”. Også øget uddannelse og velstand spiller ind, og kristne projekter og sociale programmer har ofte fokus på piger og kvinder, påpeger forskerne.

Normalt fødes der 105 drenge for hver 100 piger. Men på grund af kønsbestemt abort var fordelingen i 2010 ændret til 111,2 drenge- per 100 pigebørn. FN anslår, at Kina er ansvarlig for 51% af de manglende piger i verden, mens Indien repræsenterer 32%, skriver Pew Research Center.


Artiklen fortsætter efter annoncen: