Kirkens ansatte har højest jobtilfredshed

Mandag den 15. august satte DR-nyhederne fokus på dårligt arbejdsmiljø i Folkekirken, og kirkeministeren lovede at gøre noget ved sagen. Men en undersøgelse fra Arbejdstilsynet viser, at jobtilfredsheden netop i Folkekirken er helt i top.

Politiske kommentarer til DR-undersøgelsen

I DR’s undersøgelse svarer hver tredje, at de har oplevet at blive nedgjort på deres arbejdsplads i Folkekirken. Det bekymrer ifølge DR.dk Det Konservative Folkepartis kirkeordfører, Birgitte Bergman. ”Det er jeg rigtig ked af at høre. Det er dybt problematisk. Det er Guds eget hus, og det er her, at næstekærligheden skulle blomstre,” fastslår ordføreren.

Også Enhedslistens medlem af Folketingets kirkeudvalg, Christian Juhl, udtrykker bekymring og mener, at kirkens ledelse bør finde løsninger. Ellers må vi fra politisk side sætte nogle retningslinjer op, sagde Christian Juhl ifølge DR.dk. Problemet skyldes ifølge ordførerne, at menighedsrådsmedlemmerne ikke har de nødvendige ledelseskompetencer. Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) lover at se på sagen, men afviser en ”politisk snuptagsløsning”.

Højest jobtilfredshed

I modsætning til DR finder Arbejdstilsynet i rapporten ”National overvågning af arbejdsmiljøet blandt Lønmodtagere”, at netop lønmodtagerne i ”Religiøse institutioner og begravelsesvæsen”, som Folkekirkens ansatte er en del af, har den højeste jobtilfredshed.
Arbejdstilsynets undersøgelse er baseret på besvarelser fra mere end 30.000 lønmodtagere i 38 brancher.

Når det gælder jobtilfredshed på en skala fra 1 til 10 (hvor 10 er det bedste), ligger branchen Religiøse institutioner og begravelsesvæsen helt i top med 8,1 i gennemsnit. Og 67,1% af lønmodtagerne i branchen angiver, at arbejdet i høj eller meget høj grad giver selvtillid og arbejdsglæde – kun overgået af ansatte i frisørbranchen, fastslog Landsforeningen af Menighedsråd på hjemmesiden den 11. august.