Familienetværk holdt vellykket Sommerfest i Kvaglund

Der var masser af gratis aktiviteter for børnene…

I sidste uge af sommerferien holdt Kvaglund Kirke og Apostolsk Kirke sommerfest i bydelen Kvaglund i Esbjerg. Mange børn fra området har ikke haft mulighed for at komme på sommerferie.

Stor opbakning

Der har været masser af aktiviteter for børnene i løbet af ugen, og alt har været gratis. Der har været hoppeborge, sumobrydning, vandkamp, besøg af ambulance, brandbil, hatteteater, tryllekunstner og hjem-is. Man har tilbudt slush ice, popcorn, candyfloss, kage og frugt til børnene.

og deres forældre blev budt på kaffe og kage i voksenteltet.

Gode snakke

Lisa Lykke Nielsen, som er projektleder for familienetværk Esbjerg fortæller:

– Mange af børnene kom med deres forældre, og til dem havde vi lavet et hyggeligt voksentelt med kage og kaffe. Her fik de mulighed for at tage en pause og få en snak med en af de frivillige eller en anden fra nabolaget, som også var kommet forbi. Vi har haft rigtig mange snakke med både børn og voksne. Børnene har hygget sig, og det samme har de frivillige.

Fantastisk samarbejde

Det er 3. år, familienetværket arrangerer sommerfest, men første gang vi har holdt festen sammen med Kvaglund Kirke. Det har været et fantastisk samarbejde på tværs af kirker og traditioner.

– Vi har et fælles ønske om at række ud til lokalområdet. Vi ønsker at gøre en forskel som kirke, og ikke kun som hhv. Apostolsk Kirke og Folkekirke. At give både børn og voksne en god oplevelse og et møde med næstekærlighed og omsorg.

Glade frivillige

– Vi har været så privilegerede, at der har været hænder nok til, at vi har kunnet hygge lidt om de frivillige, fortæller Lisa Lykke Nielsen glad. Vi har hele ugen tilbudt frokost til de frivillige, og til aften kunne alle frivillige tage deres familier med til aftensmad. Selv har jeg fået lov til at være i køkkenet hele ugen og være med til at forkæle. Nogle af de frivillige er lokale, som ellers ikke har kontakt til kirken. De har nydt at være med og har allerede nu meddelt, at de gerne vil være med igen næste år. En førtidspensionist, som har været frivillig to eftermiddage, fortalte, at hun lige var flyttet til området og ikke kendte nogen. Da hun hørte om sommerfesten, tog hun mod til sig og meldte sig som frivillig. Hun har fået rigtig meget ud af at være med. Det er lige præcis det, vi ønsker, siger Lisa, at den enkelte kan føle sig værdsat, uanset om man så kun har overskud til at hjælpe en enkelt time. Selv om det primært er en fest for børnene, så ønsker vi også at opbygge og opmuntre hver enkelt frivillig i løbet af ugen. Der har været en fantastisk stemning blandt de frivillige.

Folkehuset i Kvaglund (en del af Kvaglund Kirke) og Familienetværket (Der holder til i Jakobskirken, Apostolsk Kirke i Esbjerg) har samarbejdet om at arrangere sommerfesten. Der har været åbent på plænen mandag til fredag kl. 13.00-17.00. Der har været 200-250 børn ad gangen på pladsen gennem hele ugen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: