Guds Vanvid

Af Jenis av Rana Færøsk læge og politiker Udenrigs-, undervisnings- og kulturminister for Færøerne.

Forleden havde jeg det privilegium at møde to af lederne for den verdensomspændende organisation ”Open Doors”. Efter en givende, men dyster information om kristnes situation rundt verden, tillod jeg mig at spørge, om de kendte forfatteren til bogen ”Guds Vanvid”. Jeg spurgte, fordi forfatteren er anonym; han benytter dæknavnet Nik Ripken.

De forstod, hvorfor jeg spurgte og fortalte begejstrede om ”Nik”, som de begge to samarbejder med – og mange gange har mødt. Bogen, og her gengiver jeg fra forordet, er: ”en medrivende og livsforvandlende fortælling om tro, udlevet under de mest umulige omstændigheder. Jeg vil på det varmeste anbefale dig at læse den, den er blandt de bedste bøger, jeg overhovedet har læst”.

Efter vores snak om ”Guds Vanvid” måtte de to fortælle en fantastisk historie om samme emne, som ikke er med i bogen. Den handler om Guds uendelige omsorg for sine børn, når alle andre, også ens medkristne, svigter. Den forgår i et anonymiseret land, hvor de kristne oplever stor forfølgelse.

I dette land lærer man, at døve mennesker ikke har nogen mulighed for at blive kristne, at Gud simpelthen ikke accepterer døve. Det mest forfærdelige er, at selv kristne tror denne falske lære. Men Jesus svigter ingen, og de døve oplever – fortalte mine Open Door’s venner – at Jesus åbenbarer sig for dem, de tager imod Ham og oplever, at en længsel efter at vinde andre for deres nye Frelser tændes i deres hjerter.

Disse nye kristne brænder for at evangelisere i deres nabolande. Men det er strengt forbudt, grænserne bevogtes intenst, og evangeliseringen sker med livet som indsats.

Lederne fra Open Doors fortalte, at en gruppe af disse døve kristne engang fandt et sted, hvor de gang på gang kunne passere grænsen uhindret. I modsætning til alle andre steder fandtes der ingen soldater eller grænsepatruljer i netop dette område. Ivrigt besøgte de nabolandet, vidnede, evangeliserede, bragte litteratur og oplevede, at Jesus velsignede arbejdet.

Men pludselig en dag fik de øje på nogle soldater, som fra behørig afstand forlangte, at de kristne skulle komme til dem. De var blevet afsløret, men beretningen fra soldaterne gjorde dem målløse. Disse fortalte nemlig, at det absolut ikke var tilfældigt, at de ikke var blevet fanget før. For stedet, hvor de krydsede grænsen, var totalt mineret, og intet menneske burde kunne færdes der, uden at blive sprængt i luften ved første forsøg!

Hvilken mægtig Gud vi tjener. Da alle, inklusiv de kristne, svigtede disse nyomvendte, greb Jesus ind, Halleluja! Lykkeligt uvidende om faren havde de spadseret over den minebevogtede grænse med budskabet, som havde ændret deres liv, og som holdt dem i live. Denne historie fra det virkelige liv viser Jesus i Hans storhed og magt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Livet sammen med Ham er utroligt og spændende! Du burde overgive dig 100 % til Ham, hvis du ikke allerede har gjort det.