Præst i Missionsforbundet Svend Abrahamsen er død

Pastor Svend Abrahamsen, Skelagervej 129, Aalborg, er død, 95 år gammel.

Svend Abrahamsen har tjent som præst og missionsforstander i Det Danske Missionsforbund gennem et langt liv, og til sin død bevarede han en stærk kristentro. Han læste teologi ved Det Svenske Missionsforbunds Teologiske Seminarium, Lindingö i Stockholm i 1950-52. I 1953 blev han ordineret til præst i Missionsforbundet på årskonference i København.

Han var i 60’erne en del af et omrejsende evangelisk team, MEO-gruppen, som holdt kampagner over hele landet. Han var missionsforstander i 10 år fra 1971-1981. Svend Abrahamsen var født i Rønne og blev gift med sin Alice på Bornholm i 1948. Hun døde i januar sidste år.

Parret nåede at få ikke færre end 73 år sammen i et ægteskab, hvor de i et tæt, kærligt og engageret samarbejde varetog deres opgaver som præstepar i Det Danske Missionsforbund. Gennem hele Svend Abrahamsens tjeneste var han kendetegnet ved sin bornholmske accent, som mange anså som værende særligt charmerende. Men mere end det, var han kendt for at være en rigtig god forkynder.

Svend Abrahamsen blev kaldet til flere menigheder rundt om i landet. Først i Grindsted og derefter syv år i Aarhus. I 1964 kom han første gang til Aalborg, hvor han var med til at bygge og indvi Bethaniakirken i 1966. Efter ni år i Aalborg fortsatte tjenesten i Næstved i otte år og herefter ni år i København, hvorefter han afsluttede præstegerningen i Aalborg fra 1990 til 1994. Som pensionist blev Svend fortsat brugt som prædikant frem til 2008, og både han og Alice fortsatte som aktive i menigheden.

I 2013 – dengang 86 år gammel – udgav han bogen ”Ad ukendt vej” med undertitlen ”Fra mørke til lys med Det Gamle Testamente”. Bogen er en guldgrube, der indeholder 52 af Svends Abrahamsens prædikener fra Det Gamle Testamente, og som mange har glæde af i dag. Rejser til ind- og udland hørte til fritidsglæderne – og så sent som i 2018 blev parrets jernbryllup fejret på Tenerife sammen med familien.

For Svend har troen, kirken og familien været det vigtigste i tilværelsen. Han og Alice var det kærlige samlingspunkt i familien, og de havde stor opmærksomhed og hengivenhed rettet mod alle deres kære. Svend Abrahamsen efterlader tre børn, tre svigerbørn, tolv børnebørn, nitten oldebørn og et tipoldebarn.