App hjælper 100 mio. bønner

Alex Jones undrede sig over, at han altid tænkte på Gud, når han mediterede.

En ”bedeapp” er blevet downloadet 3,75 millioner gange i 150 lande, siden den i 2018 blev skabt af den nu 29-årige Alex Jones.

I et interview med Fox News Digital fortæller Alex Jones, at han blev inspireret til at skabe ”Hallow”, fordi han selv eksperimenterede med meditation gennem verdslige apps. Dengang havde han et anstrengt forhold til troen, men han kom altid til at tænke på Gud og kristendommen, når han mediterede.

”Hver gang jeg ville meditere, blev mit sind tiltrukket af noget kristent: Et billede af korset, eller Treenigheden, eller Helligånden, og det syntes jeg var meget mærkeligt,” fortæller han.

Alex Jones begyndte derfor at spørge præster og andre kristne om muligheden for at knytte meditation til kristendommen. ”Jeg spurgte dem: ’Kan der tænkes at være et sted, hvor det med troen krydser det med meditationen?’ De lo allesammen og sagde: Jo, det har vi gjort i omkring 2.000 år! Du har sikkert hørt om det. Det kaldes bøn!”

Derfor tog Alex Jones afsæt i sin katolske tro og skabte meditations- og bedeapp’en Hallow (ud fra bønnen i Fadervor ”Helliget blive dit navn”). ”Det bragte mig tilbage til min tro. Det ændrede alt for mig. Og jeg tænkte: Kalder Gud mig til hellighed? Og skal jeg hjælpe andre med at vokse?” fortæller Alex Jones.

Idag hjælper Hallow mennesker fra mange forskellige kirker til at inderliggøre deres relation med Gud. ” For Gud kan nå enhver på et hvilket som helst stadie i livet,” fastslår Alex Jones. App’en indeholder bønner, meditationer og reflektioner fra kendte kristne som skuespilleren Mark Wahlberg, tidligere NFL quarterback Brett Favre og Notre Dame football-træner Lou Holtz.