”Vi elsker teenagere”

- men fejrer vi dem nok? spørger Rudehøj Efterskoles forstander.

Lad os hylde Danmarks teenagere, som vi hylder vores landshold, opfordrer Jacob Hørning. Han fortæller om Rudehøjs FRONT-hold, hvor hele 54 teenagerne ønsker at fordybe sig i livet med Gud. Det er en udvidelse med 15-20 elever de sidste par år.

“Elske” er et stærkt ord, men en dækkende betegnelse. Det er udgangspunktet for vores efterskolehverdag, rammerne og følgeskabet med vores teenagere.

Mange teenagere bruger hjemme en del tid på “værelset” og kommer med efterskolelivet ind i et større betydningsfuldt fællesskab med et utal af impulser. Et fællesskab, hvor de ses på en anden måde end hjemme af både kammerater og nærværende voksne. Voksne som ikke bærer forældrerollen, selvom de sætter rammer.

Vi er begejstrede for Danmarks teenagere, elsker dem for deres unikhed, talenter og på trods af fejltrin. Vi vil finde vej med teenagerne, når hverdagen er nem og flyvende eller mørk og udfordrende, eller hvis fejltrin og ubetænksomhed skaber handlinger uden for rammen. Teenagere er stærkt undervurderede og bør fejres langt mere.  Lad os hylde Danmarks teenagere, som vi hylder vores landshold.

10. klasses FRONT-hold i nye rammer

Vi har de sidste to skoleår udvidet Rudehøj Efterskole til at kunne rumme 131 elevpladser grundet større efterspørgsel. Efterspørgslen er generel, men særligt på vores FRONT-hold, som i dette skoleår er på 54 lækre teenagere, der ønsker et efterskoleår med fordybelse i deres tros- og kirkeliv. Det er helt fantastisk og et stort aktiv for os.

FRONT er en alternativ 10.kl uden eksamensfag, men hvor den boglige undervisning har sit afsæt i den kristne tro og kultur, som spejles i DanskOases tros- og værdigrundlag. Det  individuelle personlige og åndelige følgeskab mellem elev og lærer prioriteres højt. FRONT-eleverne er fuldt integreret med de øvrige elever på efterskolen, men har deres eget outreach til Sydafrika i samarbejde med iThemba Projects.

Rudehøjs vokseværk har presset vores rammer, hvilket betyder, at DanskOase og BUO har forladt deres kontor på efterskolen og her er FRONT-holdet flyttet ind og har al deres undervisning. “FRONT, at være og gøre disciple”.