Dronning Elizabeth II talte tydeligt om sin tro

Den afholdte dronning hyldes for sin uselviske tjeneste gennem hele sin regeringstid.

Dronning Elizabeth II (21. april 1926 – 8. september 2022) var dronning og statsoverhoved for Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland og 14 andre Commonwealth-lande, herunder Australien, Canada, New Zealand og Jamaica.

Den netop afdøde britiske dronning var officielt den anglikanske kirkes overhoved og troens forsvarer. Men det var ikke tomme ord for monarken, der livet igennem gav udtryk for sin personlige kristne tro.

Hilsen fra den 21-årige prinsesse i 1947

I anledning af sin 21 års fødselsdag lovede prinsesse Elizabeth Alexandra Mary sit folk:

”Jeg erklærer overfor jer alle, at jeg vil vie hele mit liv, hvad enten det bliver langt eller kort, til tjenesten for jer og den store imperiale familie, som vi alle tilhører. Men jeg vil ikke have styrken til at udføre denne beslutning alene,… jeg inviterer jer til at gå ind i den sammen med mig. Og jeg ved, at I vil være trofaste i jeres støtte. Gud hjælpe mig med at opfylde mit løfte, og Gud velsigne alle jer, der er villige til at dele det.”

Julehilsen fra 1981

Ifølge Christian Today lød dronning Elizabeth II’s julehilsen i 1981: ”Kristus har ikke kun afsløret sandheden for os gennem sin lære. Han levede det, han troede på og gav os styrken til at prøve at gøre det samme – og til sidst, på korset, viste han det ypperste eksempel på fysisk og moralsk mod.”

Elizabeth Alexandra Mary var 25 år gammel, da hun den 2. juni 1953 blev kronet til dronning i Westminster Abbey.

Julehilsen fra 2002

”Jeg ved, hvor meget jeg kan støtte mig til min tro, når det gælder at finde vejledning gennem både gode og dårlige tider. Hver dag er en ny begyndelse. Jeg ved, at den eneste måde at leve mit liv på, er at forsøge at gøre det rette, at se langsigtet, at gøre mit bedste i alt det, som dagen bringer, og sætte mit håb til Gud!”

I flere af sine juletaler har dronningen talt om den styrke, som troen var for hende under svære tider. Fx kaldte hun i 2014 troen ”sit livs anker” og talte om Jesu eksempel, når det gælder tilgivelse og forsoning.

Bogen The Servant Queen and the King She Serves

I forordet til bogen The Servant Queen and the King She Serves, fra 2016, skrev dronning Elizabeth II: ”Jeg har været – og er stadig – meget taknemlig til jer for jeres bønner og til Gud for hans trofaste kærlighed. Jeg har virkelig set hans trofasthed.”

Julehilsen fra 2020

”Kristi lære har været som mit indre lys, ligesom den følelse af meningsfuldhed, vi finder, når vi kommer sammen for at tilbede.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Julehilsen fra 2021

”…med fødslen af et barn er der et nyt daggry med uendeligt potentiale. Det er denne enkelhed ved juleberetningen, som giver den sin universelle appel: nogle simple begivenheder, som udgjorde Jesu livs begyndelse – en mand, hvis lære er blevet overgivet fra generation til generation, og som har været grundstenen i min tro. Hans fødsel markerede en ny begyndelse. Som julesangen udtrykker det [O, little town of Betlehem, red.], ”alle årenes håb og frygt mødes i dig i nat”.

Også Lambeth-konferencen 2022 fik en hilsen fra dronningen: ”Gennem mit liv har budskabet om Kristus og hans lære været min guide, og deri finder jeg håb.”