En stabil organisation i vækst

Betina Gollander-Jensen fremlagde en imponerende årsrapport 2021.

”Sammen om at vise barmhjertighed!”

Denne overskrift opsummerer Mission Østs strategi, og den fik sandelig ben at gå på i 2021, viste det sig på organisationens årsmøde i Karlslunde Strandkirke den 28. august. Her kunne generalsekretær Betina Gollander-Jensen bl.a. fortælle, at i 2021 modtog over 140.000 mennesker nødhjælp, 51.000 fik adgang til rent drikkevand, 38.000 fik hjælp til at modstå naturkatastrofer, 19.000 lærte at dyrke bæredygtigt, og at 14.000 personer med handicap fik hjælp til at blive inkluderet i skole og samfund.

Offentlige og private donorer løftede i flok

Omsætningen på 76 millioner kroner fra offentlige og private donorer gjorde, at Mission Øst sammen med over 20 partnerorganisationer kunne gøre gavn i de mest afsidesliggende og udfordrede egne af verden. Også i Afghanistan efter Talebans magtovertagelse i august.

Her fik 77.000 mennesker hjælp til at overleve en fødevarekrise, 32.000 modtog Coronabeskyttelse, og over 10.000 mennesker fik undervisning i at dyrke egne afgrøder. Private givere og fonde donerede i alt 27 mio. kroner i 2021.

Nigeria og Syrien

2021 blev også året, hvor Mission Øst startede hjælpearbejde i det nordøstlige Nigeria, hvor tusindvis af mennesker er drevet på flugt af terrorister. Her modtager fordrevne penge til mad, så de kan overleve de første kristiske 6-9 måneder på flugt. I land efter land har familier fået hjælp og støtte til at klare sig.

Således også i Armenien, Irak, Libanon, Myanmar, Nepal, Syrien og Tadsjikistan. Hjælpeprogrammer i Syrien og Libanon er øget med 20 procent i forhold til året før – også selv om det byder på store udfordringer at overføre penge til Syrien.

Dyb taknemmelighed

– Jeg dybt taknemmelig for den tillid, vores donorer og private støtter udviser os ved igen i år at bakke op om vores livsvigtige programmer, udtaler generalsekretær Betina Gollander-Jensen og tilføjer:

– Jeg er også imponeret og stolt af vores dygtige medarbejdere og partnere, der har formået at hjælpe så mange fattige og sårbare mennesker i de fjerneste egne, mennesker, der lever i krise, udsat for naturkatastrofer eller er på flugt fra krig og konflikt. Mennesker der nu er bedre stillet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Økonomien vokser

Efter et turbulent 2020 var år 2021 et konsoliderings år for Mission Øst. Med udgangspunkt i ansættelsen af en ny generalsekretær blev organisationen optimeret, vedtægterne opdateret og en ny strategi: ”Sammen om at vise barmhjertighed” lagt.

Samtidig fuldførte man skiftet af regnskabsprincip, så det flugter Danida og andre store donorers ønske. I 2020 førte skiftet af regnskabsprincip til en negativ egenkapital, men allerede i 2021 blev det vendt til en positiv egenkapital på over kr. 1.000.000. Denne udvikling forventes at fortsætte i 2022.

Mission Øst er således bedre polstret til at imødegå fremtidens udfordringer og møde akutte behov. Pejlemærket er fortsat, at alle – både bestyrelse, medarbejdere, partnere og donorer – er sammen om at vise barmhjertighed i verden. På årsmødet blev Torben Andersen, Christian Nolsøe og Pia Jerslund genvalgt til bestyrelsen, som i øvrigt består af Klaus Jahn og Alex Ramos-Peña. Sidstnævnte som medarbejderrepræsentant.


Artiklen fortsætter efter annoncen: