Folketingsvalget bør blive et ”svar Kaj Munk”-valg

Svend Aage Nielsen,
Lars Muerrsvej 8, Vedersø Klit
6990 Ulfborg

‘Her er spørgsmål efter Jesu ord: ”Døm ikke, for at du ikke selv skal dømmes.” Der kan være grunde til abort, hvis barnet er blevet til ved voldtægt, hvis der bliver fare for moderens liv. Ja, i de fire tilfælde, der er gældende på Færøerne. I Dagbladet Ringkøbing Skjern skrev chefredaktør Peter Orry den 7. august: ”Grænsen for abort ligger, hvor den skal.”

Men Mads Fuglede, MF og MF- kandidat i Vestjylland skrev for nylig i Kristeligt Dagblad om den amerikanske abortdebat. Hans indlæg blev fulgt af en tegning af en kvinde, der påstod: My life – my choice. Mit liv – mit valg. Tegningen tog ikke hensyn til, at Etisk råd i Danmark har bestemt, at fosteret er et selvstændigt liv. Dette, skønt Mads Fuglede i sit skrift skrev om fostrene som ”de ufødte børn.”

Det ordvalg bør få alle, der går til valg, til at svare på: Hvorfor har I intet gjort for at nedbringe antallet af dødsdømte? Hvorfor har I ikke spurgt jer selv, om grænsen for at aflive ”ufødte børn” ligger, hvor den skal? Her tænker jeg på Kaj Munks skuespil ”Selvtægt,” hvor kirkeministeren i dramaet spørger vedrørende de ufødte: ”Hvad har de gjort os?” Tanken er: Hvorfor kan de i deres første 12 uger få dødsstraf?

Hvem går ind for det? Svar, Mads Fuglede, der har skrevet om de ”ufødte børn”! Svar, partiledere, der har levet med denne ’dødsstraf’ i nær 50 år! Ikke mindst svar, I tre, der vil være statsminister: Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen og Søren Pape Poulsen – og svar: øvrige ledere! Alle må vide, at Mikael Laudrup og Kim Larsen kun blev født, fordi de fødtes ”før aborten den blev fri.”

Med samtykke-loven er ansvaret for uønsket graviditet begge parters. Er de ikke parate til at blive barnets forældre, skal de undgå det. Vi lever her på Vestkysten er i en kommune, hvor folketallet er faldende. Vi hører om manglende arbejdskraft, også indenfor sundhedsvæsenet.

Vi hører om svigt af behandling af mennesker, der må lide længere. Er det så ikke dybt uetisk at have et voldssamfund mod de ufødte? Kaj Munk gav sit liv for Danmark. Det efterlod hans niårige søn, Arne, i dyb smerte. Men han gjorde, hvad han kunne for at følge sin fars holdning!

Her skal han have de sidste ord. I sin prædiken i Toreby Kirke ved 100-året for Kaj Munks fødsel satte han fokus på folketingets uetiske dobbeltmoral: ”Folketinget har også hjertet på rette sted: Fy, fy – ikke slå børn, men gerne slå dem ihjel – og det efter alle kunstens regler.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Politikere: Stop med jeres snak om vore værdier – tilmed fra Venstres side ”Vore kristne værdier.” Svar nu snarest på det væsentlige – på Kaj Munks spørgsmål!