Ny sømandsmissionær i Østdanmark

Niels Rasmussen fra Nykøbing Falster er ansat som ny sømandsmissionær i Østdanmark, med særligt fokus på Køge og København.

– Som sømandsmissionær skal man være lidt af en sælger og kunne lide at komme ud til noget nyt og møde mennesker. Det kan jeg, fortæller Niels Rasmussen. Da jeg fik lov til at sejle med Sømandsmissionens skib Bethel fra Nykøbing Falster til Stubbekøbing i sommer, var der tid til at snakke om, hvad det nye job kunne indebære.

At der var en del diakoni, et ord om Gud og mulighed for at hjælpe andre mennesker. Derefter gik jeg hjem og sendte min ansøgning, fortæller Niels, som nu skal stifte bekendtskab med den internationale maritime verden. Niels er oprindeligt uddannet som teknisk assistent indenfor byggeri og arbejdede som sådan nogle år inden for bro- og tunnelbyggeri samt afvanding og kloakering.

De sidste mange år har han arbejdet med mennesker på forskellig vis, blandt andet som pædagogmedhjælper, sognemedhjælper og med undervisning af børn og unge. Det er i mødet med mennesker, han trives. Privat er Niels gift med Birgit, de bor i Nykøbing Falster på Lollandssiden og har to voksne sønner.

I menighedssammenhæng er de tilknyttet Luthersk Mission og Lindeskovkirken, hvor Niels blandt andet er frivillig gennem Blå Kors’ familienetværk. I fritiden nyder han naturen, cykelture, lystfiskeri og fodbold i fjernsynet.