Karsten Bach fylder 60

Sekretariatsleder i Karlslunde Strandkirke, Karsten Bach, fylder 60 år d. 24. september 2022.

Karsten Bachs er uddannet diplomleder og akademimerkonom og har i en årrække drevet virksomhed med undervisning i forandringsprocesser inden for salg og marketing. Karsten Bach har tidligere været generalsekretær i Dansk Oase frem til 2017 og landsleder i Alpha Danmark frem til 31.3. 2022.

Alpha Danmark blev etableret i netop Karlslunde Strandkirkes lokaler i midten af 1990’erne. Kirken har gennem årene været en markant støtte for Alpha og afholder hvert år mellem to og tre kurser. Kirken huser også forlaget Mediacellen. Karslunde Strandkirke har de sidste 50 år været et epicenter for åndelig fornyelse i Folkekirken, herunder Dansk Oase.

Karsten Bach var en årrække også et aktivt og inspirerende medlem af Udfordringens bestyrelse. Han er kendt for at være en meget dynamisk og nytænkende leder. Han ledte Dansk Oase gennem en vanskelig periode og sørgede bl.a. for, at SommerOase blev flyttet til Horsens, da der ikke længere var plads i Odder.

I Alpha sled han hårdt for at få fornyet konceptet efter en krise, så den gode idé kunne fortsætte, bl.a. med lettilgængelige video-oplæg. Karsten Bach besøgt kirker, kirkeledere og organisationer i hele landet for at fortælle om Alpha og gøre organisationens kristendomskurser og undervisningsmateriale kendt. Senest er Alpha Ungdomsserien blevet lanceret og bliver bl.a. brugt i flere folkekirker som supplement til konfirmandundervisningen.

Karsten er gift med Jette, der er statsautoriseret revisor. De har 3 voksne døtre.