Udfordringen er med på gaden i Odense om fredagen

Forrest David Højberg, bag ham øjnes Liselotte Victoria Binau, til højre Kim Ahlehoff Döhlie og Lene Hauge Jeppesen fra Kirken på Gaden, Odense. Og på bordet nederst til venstre – Udfordringen.

Fredag eftermiddag stiller ’Kirken på Gaden’ op midt i Odense foran Føtex for at snakke med forbipasserende. Der tilbydes kaffe, te og småkager – og for tiden Udfordringens avis fra påsken i år, en særudgave, velegnet til uddeling.

Formålet med Kirken på Gaden er at møde mennesker med budskabet om Jesus Kristus, gennem samtaler om livet og troen. Foruden trosmateriale og kaffe tilbydes der forbøn for alle de behov, der kan være i et menneskes liv. Tovholderne bag er Kim Ahlehoff Döhlie fra Odense og David Højberg fra Middelfart. De kan begge berette om, hvordan Gud sender mennesker til standen.

– Vi oplever, at Gud sender mennesker, som vi kan snakke med og bede for, og vi har snakket med rigtig mange forskellige; mordere, turister og syge. Jeg kunne fortælle så mange vidnesbyrd, siger David.

– Indimellem er der også modstand – nogle råber af os og giver ’fingeren’, men det hører med tilføjer David med et smil.
Kirken på gaden blev startet af Kim Ahlehoff Döhlie, og David Højberg har været med ca. de sidste 10 år. Det sidste års tid har de haft fast plads på Skomagerstræde 1 ved Albani Torv. Målet er at være der fast en gang om ugen, så folk ved, hvor og hvornår de kan finde dem. Kirken på gaden er for alle, uanset kirketilknytning, og David håber, at flere kristne har lyst til at komme og være med:

– Vores DNA er: Kom med og lær at dele de gode nyheder. Vi har en meget ’nede på jorden-tilgang’ til det og står ikke og hiver i folk. Vi bliver selv så velsignet og glade over at dele evangeliet. Vi får lov at så – og så står Gud for resten.