Ursula von der Leyen talte på Taizé-konference

100.000 yngre europæere hørte EU-kommissionens formand tale den 27. august.

– Min familie fik nyt håb gennem Taizé for næsten 50 år siden, da min 11-årige søster døde af kræft, sagde Ursula von der Leyen til konferencen i det økumeniske fællesskab Taizé.

– Da jeg var ung, tog mine brødre og mine fætre og kusiner til Taizé og kom tilbage som nye mennesker. Det er næsten 50 år siden, men det var en meget trist tid i min familie, fordi min lillesøster døde af kræft. Men der er så meget håb og tro på fremtiden i Taizé, og det gav lys og tillid og håb tilbage til min familie. Det er jeg stadig taknemlig for, fastslog EU-kommissionens formand i sin tale.

Den tidligere forsvarsminister i Angela Merkels CDU-regering (i perioden 2013-2019) talte om Fred, herunder situationen i Ukraine, Klimaet og muligheden for grøn energi, samt Solidaritet mellem generationer.

”Gud velsigne jer”

Ursula von der Leyen, der selv har luthersk baggrund, talte om, hvordan EU blev til i et krigshærget Europa og fastslog, at krig mellem to af de 27 medlemsstater indtil videre er utænkeligt. Og dermed lever EU op til grundlæggernes visioner, fastslog hun med et citat fra Taizé-lederen Broder Alois: ‘I Ukraine vil ondskaben ikke have det sidste ord”.

”Gud velsigne jer. Og længe leve Europa,” sluttede EU-Kommissionens formand sin tale til de mange 18-35-årige på den kristne økumeniske konference i den østfranske landsby Taizé. Ursula von der Leyen har haft en række forskellige ministerposter i Tyskland. Siden 2019 har hun været formand for EU Kommissionen.