Må kæmpe for flere mandlige studerende

Sport og ingeniørstudier kan måske tiltrække flere mænd, men kristne universiteter giver også en åndelig ballast, mener kommission.

Generelt er der nedgang i antallet af nye studerende, men også kønsfordelingen bekymrer de kristne universiteter i USA. Sportstilbud og ingeniøruddannelser skal vende tendensen, skriver Christianity Today.

Både kristne og verdslige universiteter har oplevet et fald i rekrutteringen af nye studerende. Derfor har de kristne universiteters organisation The Council for Christian Colleges & Universities (CCCU) nedsat en kommission, som skal arbejde for at få flere – især mænd – ind på universiteterne.

Det kristne Indiana Wesleyan University (IWU) har nu startet et football team, blandt andet for at få flere mandlige studerende. Samtidig tilbyder universitetet nu ingeniøruddannelser, som traditionelt tiltrækker flest mænd.

Kun 40% gennemfører efter normeringen

– Ingeniørfaget er ikke kun for mænd, men skoler med disse fag har flere mandlige studerende, siger vicepræsident ved IWU Chad Peters.

Kvinder i USA er overrepræsenterede akademisk, idet de erhverver sig seks ud af hver ti akademiske grader, og kønsforskellen er øget under pandemien. Der skete et fald på fem procent i mændenes tilmelding til bacheloruddannelserne i 2020 – mod en nedgang på kun 1 procent blandt kvinderne.

Samtidig vil kun 40% af de mænd, der starter på universitetet, have afsluttet en BA efter fire år – mod halvdelen af de kvindelige studerende, oplyser National Center for Education Statistics.

Den åndelige faktor

Universiteterne skal blive bedre til både at tiltrække og fastholde de mandlige studerende. Og her bør man fokusere på vigtigheden af, at de unge bliver dannet gennem en kristen uddannelse, mener Brandon Huisman, der er medlem af CCCU-indskrivningskommissionen. ”Vi tror, ​​at vi som kristne gymnasier og universiteter er kaldet til at tjene unge mænd, men også til at udruste dem til at være dem, som Kristus kalder dem til at være i verden,” udtaler Brandon Huisman.

”Jeg tror, ​​der er en unik ting, der sker på kristne universitetscampusser, hvor vi er i stand til at stille de studerende et ret ligefremt spørgsmål, som ”Hvem ejer dit hjerte?” Og vi håber, at svaret på det er ’Jesus Kristus’,” understreger han.