78-årige Allan Fisker hitter på TikTok

Lokalavisen Vores Brabrand skrev den 7. oktober om Allan Fisker, der er blevet berømt for sin arabiske sang på TikTok.

Det sociale medie TikTok bruges mest af børn og unge. Men nu er 78-årige Allan Fisker fra Gellerup blevet en stjerne på grund af en optagelse, hvor han synger på arabisk.

Blev stjerne

Det er sangen ”Salam Alaikum”, som betyder ”Fred være med jer”, som nu er vist flere hundrede tusinde gange på TikTok. Den er ikke kun blevet vist i Danmark, men i hele verden. Den første video havde 160.000 likes og flere hundrede tusinder af visninger. Allan Fisker selv er meget overrasket over at være blevet mediestjerne.

Børn og unge, der har hørt nogle af udgaverne på TikTok, flokkes omkring mig som bier om en honningkrukke, siger han. Jeg kan så dele utroligt meget med dem. De vil endda have selfies med mig.

Skrev selv sin sang

Sangen, som han selv har lavet på melodien ”Mester Jakob” har haft betydning for ham. Første gang, jeg sang den, var på gaden, da nogle unge fra lokalområdet stoppede mig og spillede op, da jeg kom med min cykeltrailer. De skulle jo være seje – det var ikke ondskabsfuldt, men bare lidt træls.

Jeg sagde til dem, at hvis de ikke var ordentlige, ville jeg synge for dem på arabisk. Det gjorde jeg så – og så vendte stemningen fuldstændig i en positiv retning. Han sang ofte sangen, og for et par år siden blev han stoppet af en pige, som spurgte, om han ville synge sangen, mens hun optog den på sin telefon. Sangen blev så lagt på TikTok, og så blev Allan berømt i sin hjemegn.

Jeg blev blandt andet inviteret til at spise med i en klub i området, fortæller Allan Fisker. Der var høj arabisk musik. Jeg spiste sammen med dem og sang så bagefter, mens der var gang i optagelse af videoer. Da jeg så kørte hjemad, kunne jeg høre min sang to gange på vejen. Over alt synger folk i næsten alle aldre den når jeg kommer forbi.

Vil sprede glæde

Allan Fisker har boet i Gellerup i 50 år og er kendt og elsket i området. Folk smiler og hilser, når han kommer med sin cykel med genbrugsting. Han får tit en snak med beboerne i området, hvad enten de er unge eller gamle.

Allan har et motto, som han gerne giver videre: Dit liv er et ekko. Smiler du til folk, får du smil tilbage. Er du høflig, møder du også høflighed. Men hvis du behandler andre dårligt, gør de det samme mod dig. Og folk der gør det, bliver meget ensomme som gamle.
For tre år siden skrev Allan Fisker denne opfordring i en klumme i Udfordringen:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Hvis du selv hilser på nogen, er det så de samme hver gang? Hvis det er, så lærer du jo ikke de andre at kende! Tror du ikke, Jesus ville have hilst på dig og talt med dig? Vi skal ligne Ham!”